Shop until you drop: San Franciscon parhaat ostospaikat

IMG_4280

San Franciscon parhaat ostospaikat ovat kaupungin ulkopuolella, jos parhailla ostospaikoilla tarkoitetaan halvimpia ostospaikkoja eli outleteja, joista merkkituotteita (so last & not so last season!) saa suomalaisittain pilkkahinnalla. Euron huono kurssi tosin nosti hintoja eikä outletissäkään tuntunut yhtä halvalta kuin kolme vuotta sitten New Yorkissa. Siitä huolimatta kassit painoivat, kun palasimme reissusta.

San Franciscon parhaat ostospaikat 1: Livermore Premium Outlets

Valitsimme Livermoren, koska turisti-infon ihanan Ray-herran (kaverin lomaromanssikandidaatti nro 1) mukaan se oli kaikista outleteistä lähinnä ja sinne oli myös helpoin päästä julkisilla kulkuneuvoilla. Matka Bart-junalla San Franciscon keskustasta Dublin Pleasantoniin kesti tunnin verran.

Tarkoituksenamme oli jatkaa matkaa bussilla (nro 12), mutta kävikin niin, että missasimme aamupäivän viimeisen auton, joten olimme pakotettuja hyppäämään taksiin. Matka outletin eteen maksoi 15 dollaria.

IMG_4279

Aloitimme Suuren Shoppauspäivän aamupalalla Starbucksissa. Sitten pääsimme itse asiaan: ostosten tekoon. Kauppoja oli monta sataa, joten edessä oli aikamoinen urakka. Osan tosin jätimme suosiolla väliin; vaikka olisi saanut miten halvalla, meidän budjettimme ei venynyt huippudesignerien hintoihin.

Mitäkö sitten ostimme? Lähinnä vaatteita ja kenkiä. Tuliaisia 3-vuotiaalle kummitytölle = lasten vaatteita. Varmasti paljon muutakin, mutta kaikkea en muista enää. Siitä voitte olla varmat, että käsissämme roikkui monta pussia.

IMG_4278

Välillä hengähdimme lounaan merkeissä. Valittavana oli erilaista junkfoodia. Minä haukkasin pizza slicen ja kaveri salaatin ja sitten jatkoimme shoppaamista uusin voimin. Homman nimi oli Ota tai jätä, koska takaisin emme tulisi.

Bart-asemalle matkasimme jälleen taksilla, koska meillä ei ollut hajuakaan bussin aikataulusta eikä oikeastaan edes siitä, missä oli pysäkki. Junassa väsytti niin, että silmät lurpsahtivat umpeen.

Vaan ei ihme, että ramaisi, sillä hotellille saapuessamme aktiivisuusmittari näytti yli 16 000 askelta. Ihan kelpo lenkki lomapäivän ratoksi. Tähän lukemaan sisältyvät toki nekin askeleet, joita otimme matkatessamme outletiin ja sieltä pois, mutta jos joku uskaltaa väittää, ettei shoppaaminen ole hyötyliikuntaa parhaasta päästä, sulkekoon suunsa iäksi.

IMG_4282Ajoitimme Suuren Shoppauspäivän ainoalle päivälle, jolle säätiedotus lupasi sadetta. Satoikin ja oli myös kylmä, mutta meillä tuli kaupasta toiseen juostessa hiki. Antoisan päivän päätteeksi hymy venyi korviin saakka. Jalassa muuten tuliterät Skechersit (ja kassissa kolme paria lisää).

http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=107

San Franciscon parhaat ostospaikat 2: Nordstrom Rack

Myös ns. räkkikaupoissa myydään edellisen sesongin merkkituotteita huokealla hinnalla, ja pääsiäislauantaina Nordstrom Rackissa aivan San Franciscon sydämessä huokeasta hinnasta sai vielä lisäalennuksen. Ei siis muuta kuin sisään ja vaatteita penkomaan. Monta hyvää ostosta tarttui jälleen käsiin.

Tässä kuitenkin varoituksen sana: räkkikaupoissa on pahimmillaan kamala sotku ja jonot sovituskoppiin ovat järjettömän pitkät. Lisäksi ihmisjoukossa on hikikuuma ja oman vaatekoon löytäminen vaatii viitseliäisyyttä. Myös kassajonossa voi vierähtää tunti. Kannattaa siis ajoittaa ostoshetki joko aikaiseen aamuun ja myöhään illalle.

Nordstromilla on myös paraatipuolensa, vastapäätä räkkikauppaa. Siellä kaikki on hienostunutta ja ylen kallista ja ostoksia tehdään pianistin soittaessa sulosäveliä.

IMG_4276

IMG_4277Jokainen saapuu ostoksille omalla tyylillään…

http://shop.nordstrom.com/

San Franciscon parhaat ostospaikat 3: kaikki muut kaupat ja tavaratalot

Me emme oikeastaan tehneet ostoksia kuin halpakaupoista, mutta olisimme toki voineet shoppailla Macy´sin tavaratalossa tai San Franciscon omassa ostoskeskuksessa, Westfield Shopping Centerissä, jossa on saman katon alla 400 kauppaa.

Aika ei kuitenkaan antanut periksi jatkuvalle kaupoissa luuhaamiselle, eikä sen puoleen kukkarokaan, joten tyydyimme kaupungin katuja talloessamme lähinnä ikkunaostoksiin.

IMG_3970Kuvassa näkyvä Wahlgreens on toinen jenkkilän isoista kemppareista. Toinen iso on CVS. Kaikilla Amerikan matkoilla olen ostanut edullista kosmetiikkaa molemmista.

http://www.westfield.com/sanfrancisco/

San Franciscon parhaat ostospaikat 4: Chinatown & Japantown

Eksyimme myös Chinatownin Kiina-kauppoihin saldona uusi lentolaukku kaverille ja uusi kauppakassi sekä sushiastiasto itselleni. Laukut olivat halpoja, astiat kalliita (mutta äärettömän kauniita).

IMG_4391

Jälkikäteen harmitti, kun löysimme Japantownista tavaratalon, jossa kaikki maksoi vain taalan tai kaksi. Sieltä sushisettejä – vähän vähemmän kauniita, mutta tarpeeksi tyylikkäitä – olisi saanut aivan älyttömän halvalla. Japantownissa oli myös muita hyviä kauppoja, joista suurimmassa osassa oli ale, joten pakkohan sitä oli törsätä muun muassa hiuskoristeisiin, koska ne maksavat Suomessa pöyristyttävän paljon.

IMG_4591

Lisäksi Japantownissa on tori, jossa paikalliset käsityöläiset ja taiteilijat kauppaavat tuotteitaan. Kaveri osti kauniin ja taatusti uniikin repun. Minunkin teki sellaista mieli, mutta onnistuin pysymään tiukkana. Lohduttauduin ajattelemalla, että pääsen tekemään lisää ostoja Las Vegasissa ja Chicagossa.

IMG_4582

http://sfjapantown.org/directory/

http://www.sanfranciscochinatown.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.