Ihanin majapaikka ikinä!

IMG_7506

Kaikki Meksikon hotellivalintamme onnistuivat paremmin kuin hyvin, ja viimeinen pitstop eli La Villa du Golf Cancunissa oli loistoluokkaa. Hurmaavan kaunis piilopaikka omassa rauhassaan, mutta kuitenkin Cancunin hotellialueen ytimen tuntumassa. Sinne olisi voinut jäädä loppuelämäkseen, vaikka Cancun itsessään minusta on kamala.

Löysin La Villa du Golfin booking.comista, jonne aina tunnun hotelliviidakossa kahlatessani päätyvän. Ensin ohitin sen, vaikka se oli saanut kävijöiltä huippupisteet. Se ei ollut meren rannalla, vaan laguunin puolella, ja tokihan me tahdoimme viettää viimeisetkin lomapäivät biitsillä.

Vai tahdoimmeko? Takana olisi 12 rantapäivää, ensin Puerto Moreloksessa ja sitten Holboxin saarella. Ehkäpä ranta-aikeista voisi livetä…

Lopulta must-listalla komeili vain kolme asiaa: uima-allas, hotellihuoneessa toimiva wifi ja jääkaappi. La Villa du Golf lupasi kaikkea tätä ja paljon enemmänkin. Väliäkös sillä, ettei se ollut rannalla, sijainti Zona Hotelerialla oli joka tapauksessa hyvä. Halusimme majoittautua lähelle hyviä ravintoloita ja ostospaikkoja ja päästä kätevästi lentokentälle.

La Villa du Golf ylitti villeimmätkin odotuksemme. Se oli niin kaunis, että silmiä hiveli. Jokainen huone oli täynnä ihania, hyvällä maulla hankittuja esineitä. Ranskalainen isäntä, monsieur James, hurmaava herrasmies suoraan Pariisista, ja hänen meksikolainen morsionsa olivat vallan hurmaavia. Molemmat puhuivat hyvää englantia ja palvelivat meitä – ensimmäisiä suomalaisvieraitaan – kuin kuninkaita. Isäntä itse valmisti meille aamupalan, enkä ole elämässäni syönyt yhä hyvää munakasta. Ja siis minä en tykkää munakkaasta, mutta nyt tykkäsin, suorastaan rakastin.

Muita vieraita emme nähneet (vaikka huoneita oli viisi), vaan elimme talossa kuin se olisi ollut omamme. Parasta oli uima-allas, johon laskeuduttiin portaita pitkin suoraan junior sviitistämme. Lekottelimme siellä aamusta iltaan. Cancunin rannalla kävimme vain kääntymässä. Ostoksiakaan emme jaksaneet tehdä, vaan nautimme mieluummin La Villa du Golfin rauhasta ja ihastuttavasta ilmapiiristä.

Jos koskaan palaan Cancuniin, ja varmasti palaan, koska se on portti Jukatanin niemimaan lomakohteisiin ja muuallekin Meksikoon, tulen asumaan uudelleen La Villa du Golfissa. Tulen myös viettämään siellä ainakin yhden yön ennen paluumatkaa Cancunista kohti Helsinkiä. Ihanampaa majapaikkaa ei ole – tai en ainakaan voi kuvitella.

Missä se on?

Osoite: Quetzal 32 – 1, Zona Hotelera, 77500 Cancún, Q.R., Meksiko

Puhelin:+52 998 201 7613

Miinukset

Nettisivuja La Villa du Golfilla ei ole, josta pieni miinus. Toinen miinus tulee siitä, että wifi EI toiminut kunnolla huoneessamme, vaikka sen piti toimia koko talossa. Ongelmana oli kuulemma se, että huoneemme oli (kuten kaikki huoneet) talon yläkerrassa. Alakerrassa ja altaalla yhteys skulasi nopeasti ja ongelmitta.

Mitä maksoi?

Kaksi yötä maaliskuussa 2016 veroineen päivineen noin 230 euroa.

IMG_7467

IMG_7469

Salonki näytti tältä.

IMG_7470

Ja ruokasali tältä. Hyvin ranskalaista!

IMG_7498

Aamiaiskattauskin oli kohdallaan.

IMG_7500

Tarjolla muun muassa hedelmiä.

IMG_7462

No joo, makkari oli korskea. Ei ihan meikäläisen makuun.

IMG_7459

Kylppärissä kelpasi peilata ja suihkusta tuli hyvällä sykkeellä vettä. Saariviikon hiekat ja suolat sai viimein pestyä. Käytössämme oli myös pienen hotellihuoneen kokoinen pukeutumishuone. Paljon ei kyllä ollut puettavaa, kun kaikki vaatteet olivat likaisia. Pesukone tosin olisi palvellut alakerrassa.

IMG_7485

Näkymä terdeltä oli aika kiva. Golfkentälle tietysti, mistäs muusta majapaikan nimi La Villa du Golf…

IMG_7468

Myös näkymä altaalta lukaaliimme oli aika hulppea.

IMG_7507

Eikä valittamista patiossakaan.

IMG_7505

Tai itse poolissa. Grillikin olisi ollut, jos olisimme halunneet käristää makkaraa.

20160329_155811

Kaveri räpläsi mieluummin älylaitetta.

IMG_20160331_101124

Ja minä polskutin.

IMG_7490

Illalla syttyivät kynttilät. Tästä huolehti talonmies, joka myös avasi meille oven joka ikinen kerta, kun poistuimme tai saavuimme taloon. Ja jos näytimme janoisilta (=naama punotti hiestä, kirotun kuuma kun oli), hän tyrkkäsi käteemme jääkylmän vesipullon.

IMG_7493

IMG_7471

Ihan jees kokoelma tämäkin.

IMG_7466

Sööttejä myös nämä purnukat.

IMG_7464

Ja entäs tämä? Meidän matkassa lentelee aina perhosia.

IMG_7513

Lähdön hetkellä hymyilytti, vaikka olisimme jääneet mieluusti.

IMG_7519

Isäntäväki saattoi taksille asti. Kiitos ja näkemiin! Hasta luego! Au revoir!

 

 

 

 

2 thoughts on “Ihanin majapaikka ikinä!

  1. Eveliina Koski

    Oispa hauska olla TOISINA suomalaisina tuolla. Juuri suunnittelemme ensi talven reissua Meksikoon ja Cancunissa tarkoitus viettää ainakin yksi yö. Kiitos hotellivinkistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.