Karmeimmat hotellit ikinä

IMG_20150226_0006

Kaveri pyysi tekemään juttua kamalimmista paikoista, joissa olen koskaan reissussa asunut, ja saamansa pitää. Aihe on muutenkin ajankohtainen, sillä San Fransiscosta varaamani erittäin edullinen hotelli (jos sitä nyt voi edes hotelliksi kutsua), saattaa hyvinkin nousta karmeimmat hotellit -listalle.

On toiveajattelua, että kaupungin ykköspaikalla Nob Hillillä oleva majapaikka voisi olla hyvä, kun hinta on yöltä vain 67 €. No, totuus Cable Car Court Hotelista valkenee sitten huhtikuussa ja kuulette siitä varmasti; nyt vietämme tovin muistelemalla menneitä hirvityksiä.

Karmeimmat hotellit 1: jokerihotelli Alanyassa

Ykkössijan karmeiden hotellien listalla vie jokerimatkan onnenkantamoinen Alanyassa joskus 90-luvulla. Sen muistan, että matka maksoi vain muutaman satasen (ja nyt puhutaan mummonmarkoista), mutta majapaikan nimeä en enää muista, ja ehkä hyvä niin.

Hotellihuone oli pikkuriikkinen: kaksi ihmistä mahtui juuri ja juuri sisään, mutta vessan ovi ei auennut, ellei toinen seissyt sängyllä. Parveke oli sekin postimerkin kokoinen ja alemman kattotason päällä. Katon alla möykkäsi diskoteekka, joka yö aamuneljään.

Pahinta oli kuumuus. Ilmastointia ei luonnollisestikaan jokerihotellissa ollut, eikä ikkunaa voinut pitää auki melun ja hyttysten takia. Kävimme yöllä suihkussa tunnin välein. Päivisin torkuimme Kleopatra-rannalla. Olisi oikeastaan kannattanut viettää yötkin rannalla. Siellä olisi taatusti ollut hiljaisempaa, viileämpää ja kaikin tavoin mukavampaa.

Terv. nimim. Ei koskaan enää Alanyaan (mutta menkää te, jotka ette ole siellä vielä olleet, saatatte hyvinkin tykätä).

http://www.vertaa.fi/lentoliput/turkki/alanya/

IMG_20150226_0001Kaveri ihailee mahtavia kattonäkymiä jokerihotellin partsilta. Ilme on syystäkin muikea.

IMG_20140312_0020

IMG_20150226_0002

Karmeimmat hotellit 2: Villa Annetta, Santorini

Pahinta Villa Annettassa oli sen omistaja. En enää muista, mistä sanaharkka santorinilaisen matamin kanssa alkoi, mutta kun se alkoi, siitä ei tullut loppua. Rouva haukkui meidät pataluhaksi kaikille muille asukkaille sekä meidän kuullemme että selkämme takana. Poissa ollessamme hän penkoi tavaroitamme ja söi Suomesta tuomamme suklaakonvehdit. Kostoksi lauloimme öisin kurkku suorana virsiä.

Onneksi Santorini oli muuten niin ihana, ettei asuminen Villa Annettassa pilannut lomaamme. Harmi vain, että ensimmäisenä lomaviikkona sataa lotisi ja olimme pakotettuja viettämään myös päivisin aikaa tässä vastenmielisessä läävässä.

Sekin otti tietty koville, että asuimme Villa Annettassa peräti kolme viikkoa.Välillä karkasimme yöksi lähisaarille, ihan vain saadaksemme olla omistaja-ämmältä rauhassa.

http://www.santorini.net/

IMG_20150226_0004Herääminen viehättävässä Villa Annettassa oli aina yhtä juhlaa. Sitä, miten ateenalaisen nuorukaisen rillit päätyivät meikäläisen yöpöydälle, en suostu kertomaan.

IMG_20150226_0005Kaveri testasi aurinkolaseja sisätiloissa ihan siltä varalta, että niitä pääsisi joskus käyttämään myös ulkona. Viikko vierähti ennen kuin aurinko pilkisti toukukuiselta taivaalta.

IMG_20150226_0003

Karmeimmat hotellit 3: City Hotel Aura, Karpathos

Jokerihotelli Karpathoksella oli melkein yhtä paha kuin jokerihotelli Alanyassa, mutta disko puuttui alakerrasta. Huone oli pieni ja tunkkainen ja parveke koko kerroksen yhteiskäytössä. Tyhjää parempi tietysti sekin, vaikkei näkymissä ravintolan takapihalle ollut kehumista. Hotellissa oli myös yhteiskeittiö, jonka jääkaapissa mekin säilytimme viinipulloamme, ja vain kerran joku toinen asukki erehtyi luulemaan sitä omaksensa.

Karpathos ei muutenkaan saanut meiltä kovia pisteitä: perus-Kreikkaa maustettuna raivoisalla tuulella.

http://www.karpathos.org/

IMG_20150226_0007Kylläpä nauratti, kun sai kuivattaa rantakamoja koko kerroksen käytössä olevalla partsin rääpäleellä.

IMG_20150226_0008

IMG_20150226_0009Pitäkää kiinni hatuistanne, totesi turisti tuulitunnellissa nimeltä Karpathos.

Karmeimmat hotellit 4: G.S.T. Guest House, Sihanoukville

G.S.T. Guest House on ehdottomasti halvin paikka, jossa olen koskaan asunut. Muuhun ei kuitenkaan ollut Kambotzan-turneemme viimeisessä kohteessa varaa, sillä rahat olivat aivan finaalissa ja lähin pankkiautomaatti rajan takana Thaimaassa. Niinpä tartuimme tarjoukseen, joka lupasi seuraavaa:  ”Large rooms with double and Single. Bathroom and W/C clean, quiet, comfortable, one minute walk from the beach. Only $5 & 8$ with fan and cable TV.”

Paikkansa piti, paitsi mitä mukavuuteen tuli. Siinä olisi ollut parantamisen varaa. Bonuksena saimme istuskella iltaa ovemme edessä, pehmoisella hiekkakäytävällä. Melkein kuin olisi ollut rannalla, ilman merinäköalaa.

Arvatkaa vain, miten paljon hiekkaa kulkeutui sisälle… Niin paljon, että ravistin sitä rinkastani vielä koti-Suomessa.

http://www.sihanoukville-cambodia.com/

IMG_20150226_0010Aah, ihanaa: jalkojen alla pehmeää hiekkaa… Kaveri nauttii motellielämästä kybällä. 

IMG_20150226_0012Ranta (one minute walk) oli kyllä hieno, mutta… 

IMG_20150226_0013… siellä sai pelätä vihaisia lehmiä.

Karmeimmat hotellit 5: perhemajoitus Prahassa

Prahassa asuin prahalaisen perheen vierashuoneessa. Huone oli sisustettu neuvostoliittolaiseen tapaan kirkuvilla väreillä ja muovilla. Hintaan kuului käyttöoikeus eteisessä olevaan jääkaappiin, jota myös perhe käytti, sekä asiointi vessassa, jota myös perhe käytti.

Kokemus tämäkin; Praha tuli nähdyksi vähän eri vinkkelistä kuin hotellissa asuessa. Ja sitähän ei voi kiistää, ettei kaupunki olisi kaunis ja upea – loppujen lopuksi ihan sama, minkälaisesta majapaikasta sen ihmeitä kömpii ihastelemaan.

http://www.pienimatkaopas.com/praha/

IMG_20150226_0017Ihkua ikitaidetta suoraan Neukkulasta (vaikka Prahassa ollaankin).

IMG_20150226_0014

IMG_20150226_0015

IMG_20150226_0016

6 thoughts on “Karmeimmat hotellit ikinä

 1. Sari Vuoristo

  Hahaa! Tuleepa heti muutama vastaava oma kokemus mieleen, päällimmäisinä esim. hotel Plaisante (kaikkea muuta) Pariisissa tai French Palacea (just) Damaskoksessa. On muuten huikean hieno tuo kuva hautausmaalta!

  1. maarit Post author

   Joo, kyllähän näitä karmeita kokemuksia kaikilla riittää… Hautuumaakuva ei ole itse ottamani, vaan skannattu postikortista. Tuohon aikaan kuvattiin Afgamatic-pokkareilla eikä jälki ollut kovin kummoista.

 2. Virpi Kalilainen

  Niin, jouduimme asumaan Villa Anettassa ensimmäiset yöt huoneessa jossa oli katonrajassa pikkuruinen ikkuna (vaikka olimme maksaneet “merinäköalasta”). Koska vaadimme huonetta josta olimme maksaneet erityishintaa pääsimme “mustalle listalle”. Ja voi karmean matamin Bobby-aviomies parkaa. Matami komensi häntä koko ajan niin että sääli kävi… Mutta matka oli kuitenkin hauska, matkasta muistetaan myös autot “Väinö”, “Saara”, ja “kuningatar Elisabeth 2″…Tai jotain:)

  1. maarit Post author

   Voi, Bobbyn olin jo ihan unohtanut, mutta nyt muistui oikein naama mieleen. Autot olivat muuten Erkki, Henrik II ja oisko se kirppu ollut Saara… Ratkiriemukasta oli, mutta vähän kamalaakin.

  1. maarit Post author

   Samoin maksan nykyisin mieluummin vähän enemmän, mutta en aina: San Fransiscosta varaamani hotelli on tästä oiva esimerkki. Eli riskillä mennään luottaen siihen, että loistava sijainti korvaa muut puutteet… Vegasissa ja Chicagossa asutaan sitten vähän laadukkaammin. Jännityksellä odotan, mitä tuleva tuo tullessaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.