Highlightseja matkan varrelta

IMG_4897

Terveisiä Chicagosta! Ensivaikutelma kauniin Kalifornian ja loisteliaan Las Vegasin jälkeen ei ole kovin kaksinen: takana uneton yö lentokentällä ja -koneessa, matkalaukkujen roudaus aamuruuhkassa metrossa silmät puoli tangossa, raivohullu taksikuski ja teollisuusalueella oleva hotelli, jonka aulassa olemme odotelleet huoneemme siivoamista kohta kaksi tuntia.

Todella v-mäinen vastaanottovirkailija pitää jöötä kovalla kädellä; siivoojat ovat nyt syömässä eikä heitä sovi maksavien asiakkaiden vaatimuksilla häiritä. Sitä paitsi sisäänkirjoittautumisaika alkaa tasan klo 15, ei minuuttiakaan aiemmin, ihan sama vaikka hotellivieraat kaatuisivat kuolleina maahan (kuten me aivan tuota pikaa teemme). Kyllä on ikävä kalifornialaisten ystävällisiä hymyjä ja mahtavaa palvelua, jota sai pyytämättäkin…

Mutta käytetään aika hyväksi (kaveri torkkuu nojatuolissa) ja päivitetään blogia (jos nyt nettiyhteys suostuu toimimaan – ei kovin hyvältä näytä…). Pahoittelen, että olen ollut laiska bloggaamisen suhteen, mutta tekemistä on ollut niin paljon, että hyvä, kun ehtinyt koneen avata. Ehditte kuitenkin vielä kyllästyä horinoihini, sillä tästä reissusta riittää kerrottavaa koko loppuvuodeksi, joten vartokaa vain.

Tässä highlightseja matkan varrelta:

1.Night at the museum

En ole museoihmisiä, mutta kerrankin lähdin museovisitiille riemumielellä. Kohde oli California Academy of Sciences San Fransiscossa – ja siitä hyvästä syystä, että torstai-iltaisin museolla järjestetään järisyttävän hienoja teemabileitä. Sisäänpääsy maksaa vain 12 taalaa, ja museon ihmeitä ihastellaan lasi kourassa musiikin siivittäessä askeleita.

Tällä kertaa teemana oli Juri Gagarin ja se näkyi asuissa. Minä tosin luotin nynnynä flower powerin voimaan ja koristauduin vain kukilla. Hauskaa oli! Ja nähtävääkin oli hurjasti hirmuliskojen luurangoista koralliriuttojen eläimistöön.

Kävimme myös maanjäristyssimulaattorissa, joten tiedämme nyt, miltä tuntuu kun maa pakenee jalkojen alta…

IMG_4453

IMG_4450

IMG_4444

IMG_4410

2.Maailman kaunein rantareitti

Matkaa San Fransiscosta Montereyhin ja Carmeliin ei ole turhaan kehuttu yhdeksi maailman kauneimmista. Se todellakin on sitä, ja ehkä enemmänkin. Huikaisevia rantoja, jyrkkiä kallioita ja valkoisia biitsejä. Sannassa kieriviä hylkeen poikasia, merileijonalaumoja ja kirkuvia lintuja. Kauniiden ja rohkeiden kakkosasumuksia = linnoja ja palatseja joka makuun sekä menneen maailman raukeaa tunnelmaa. Aivan käsittämättömän upeaa!

IMG_4490

IMG_4500

IMG_4538

IMG_4554

IMG_4536

IMG_4568

3.Kummajaisia

Kaveri pähkäili, voisiko kulkea San Fransiscon kaduilla perä paljaana; kiinnittäisikö kukaan huomiota valkoiseen pyllyyn vai saisiko sitä taivaltaa aivan rauhassa. Kyllä saisi. Päädyimme tähän lopputulokseen (paljastamatta pakaroitamme), koska San Fransiscon kadut vilisevät kummajaisia.

Oudoimmat ilmestykset näimme Japantownissa, jossa vietettiin viime lauantaina kirsikankukkajuhlaa. Mitä mieltä olette? Olisiko suomalainen ahteri herättänyt hämmennystä?

IMG_4602

IMG_4596

IMG_4595

IMG_4586

4.Viva Las Vegas!

Las Vegasia – jossa vietimme kolme riemukasta päivää – on vaikea kuvailla, sillä se pitää kokea, hyvässä ja pahassa. Kaikki on suurta, kovaäänistä ja epätodellista.

Antaa kuvien puhua.

IMG_4739

IMG_4735

IMG_4744

IMG_4768

IMG_4777

IMG_4877

IMG_4697

5.Piipahdus aavikolla

Aika ei antanut periksi Gran Canyonin visiitille, mutta lohduttauduimme Red Rock Canyonilla, jonne on Vegasista vain puolen tunnin ajomatka. Se ei ollut laiha lohtu, vaan huikean hieno kokemus. Miten voikaan kivierämaa välkkyä niin monissa väreissä ja näyttää niin ihmeellisen kauniilta?

Oman lisänsä reissulle toi tuuli, joka ulvoi niin kovaa, että pää oli irrota.

IMG_4966

IMG_4895

IMG_4927

IMG_4918

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.