A night at the museum

IMG_4453

Jos minulta kysytään (ja vaikkei kysyttäisikään) viime vuoden parhaat pirskeet pidettiin California Academy of Sciences – museossa San Franciscossa. Meitsi bailasi kuin viimeistä päivää nauttien ensi kertaa elämässään museokäynnistä.

En ole koskaan ollut museoihminen eikä minusta sellaista ikinä tule, ellen muuta San Franiin ja ala käydä kaikissa museobileissä, joita järkätään California Academy of Sciences -museossa joka torstai-ilta. Näin tuskin käynee, mutta saahan sitä haaveilla sekä muistella elämäni parhaita bileitä viime vuoden huhtikuussa.

Emme olisi löytäneet museobileisiin ilman paikallista apua. Apu osui kohdalle sight seeing -bussin oppaan muodossa; kun dösänderi kurvasi California Academy of Sciences -museon kohdalle, hän vinkkasi, että sinne kannattaa mennä torstai-iltana, jolloin tarjolla on musiikkia, drinksuja ja ruokaa sekä avaruusajan kummajaisia.

Sittemmin meille selvisi, että bileilloilla on aina eri teema, ja tulevana torstaina se oli Juri Gagarin.

IMG_4404

Flowers in your hair

Emme tolvanat ymmärtäneet, että paikalle sopisi tulla avaruuskypärällä varustettuna, mutta olihan meillä sentään kukkia päässä. sillä kuten laulussa sanotaan “if you´re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair“.

Jono museon ovella oli kilometrin mittainen, ja kaikilta, myös meiltä ikivanhoilta kantturoilta, tarkistettiin paperit. Tämän tiesimme etukäteen, joten olimme varustautuneet passeilla. Ja kunhan pääsimme sisään, ryntäsimme sammuttamaan janoamme lähimpään baariin.

Heti löytyi kavereita, suoraan ulkoavaruudesta…

IMG_4454

IMG_4481

Tropiikin lämmössä

Neuvoa antavat saatuamme teimme kierroksen Borneossa, Madagascarilla, Costa Ricassa ja Amazonin sademetsässä, jotka olivat edustettuina trooppisen näyttelyn merkeissä museon ensimmäisessä kerroksessa. Lämmintäkin oli, ihan kuin oikeassa tropiikissa.

Sitten maanjäristyssimulaattoriin. Aika metka kokemus: maa tärisi allamme yhtä kovin kuin aikoinaan San Franciscon suuressa maanjäristyksessä vuonna 1906. Järistys kesti vain 47 sekuntia, mutta sen seurauksena kuoli yli 3000 ihmistä ja kodittomaksi jäi 250 000 henkilöä.

Hiljaiseksi veti. Voin vain kuvitella, miltä vastaava kokemus tuntuisi todellisuudessa.

IMG_4410

IMG_4465

IMG_4464

Veden alla

Seuraavana vuorossa oli akvaario (sushibreikin jälkeen), jossa pääsimme ihastelemaan niin paikallisia kalifornialaiskaloja kuin Filippiinien ja Amazonin vesissä eläviä eväkkäitä. Aivan huikeaa! Kuin olisimme taivaltaneet veden alla.

Matkaa siivitti dj:n soitto (hyvää musaa vielä!), ja välillä pysähdyimme drinkille johonkin museon monista pop up -baareista. Palvelu pelasi ja viini virtasi ja kalat tanssivat ympärillä.

IMG_4425

IMG_4437

IMG_4434

IMG_4422

IMG_4450

IMG_4467Kaveri löysi mieluisia pehmoleluja.

Out of Africa

Viimeiseksi tutustuimme Afrikka-osastoon, joka tarjosi safarin läpi Afrikan. Enpä ole ennen kurotellut kohti kirahvin kaulaa viinilasi kädessä.

Lopuksi panimme tanssiksi, sillä museossa oli myös disco, jonka lattialla pyöri jengiä kuin pipoa. Kyllä harmitti, kun homma päättyi kello kymmenen. Olisimme voineet ketkuttaa koipiamme aamuun asti.

IMG_4448

IMG_4444

IMG_4480Siellä kaikilla oli niin mukavaa…

Out of this world

Jossain välissä kävimme muuten photo boothissa kuvauttamassa itsemme avaruusasuissa. Kuvat olivat hervottoman hauskoja, mutta jäivät ikävä kyllä museon arkistoihin (vaikka ne luvattiin lähettää meille sähköpostilla).

Näin ollen en voi esitellä kaikkein parhaita fotoja tässä ja nyt. Mutta käyttäkää mielikuvitustanne: ALIENS on lievä ilmaisu mitä meihin tuli.

Thank you California Academy of Sciences, jäämme kaipaamaan sinua!

IMG_4442Parin viikon kuluttua olisi ollut vielä kovemmat bileet.

http://www.calacademy.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.