Barcelonan parhaat ostospaikat

IMG_6378

”Ostitsä jotain?” kysyvät tietyt ihmiset aina ensimmäiseksi, kun palaan reissusta. Aika usein, muttei suinkaan aina, vastaus on kyllä, ostin jotain ja joskus vähän enemmänkin. Parhaita ostoparatiiseja ovat USA:n outletit, mutta kyllä kassit painoivat Barcelonastakin palatessa.

Barcelonan parhaat ostospaikat 1: Bornin, Barri Goticin ja Riberan kujat

Pyhitimme Barcelonassa taitoluistelun välisen ajan eli aamut, aamupäivät ja päivän syömiselle ja ostoksille. Aloitimme piipahtelemalla kaupungin vilkkaan ytimen, El Bornin, El Barri Goticin ja La Riberan, pienissä putiikeissa. Hinnat olivat pääsääntöisesti meille liian korkeat – olkoonkin, että etenimme kaupasta toiseen veronpalautushuumassa – , mutta välillä on kiva vain hivellä ja sivellä kauniita tavaroita.

Noo, jos totta puhutaan, taisi siinä tulla jotakin ostettuakin, mutta varsin maltillisesti. Jätin maailman ihanimman, 150 euron hintaisen, käsilaukun kiltisti kauppaan, vaikka sydämeni vuoti verta, mutta laskeskelin, että samaisella summalla saa kymmenen laadukkaan luokan viinipulloa. (Ostin tosin vain kolme, ja nekin kaikki alle kympin, joten tässähän kertyi mahtavasti säästöä.)

IMG_6379El Bornin talot on koristeltu kauniisti.

IMG_6716Taidekauppoja ja -gallerioita on runsaasti.

IMG_6415

IMG_6383

Barcelonan parhaat ostospaikat 2: La Boqueria

Kävimme myös La Boqueriassa, Barcelonan vanhassa upeassa kauppahallissa. Se on mielestäni Barcelonan ykkösnähtävyys, kaikkia aisteja kutkuttava kokemus. Hurmaava takoraudasta taottu halli valmistui vuonna 1840, mutta aina 1200-luvusta samalla paikalla on ollut tori, jossa lienee käynyt tuolloinkin aikamoinen kuhina, kun kansalaiset kaakattavine kanoineen ja muine ostoksineen ovat rynnineet kauppakojulta toiselle.

La Boqueria on myös erinomainen taukopaikka ostostenteon lomassa. Siellä voi syödä tapaksia tai lounasta, kumota kurkkuunsa cavaa ja särpiä olutta tai nautiskella kahvia konvehtien kera. Meiltä meinasi päästä itku, kun emme voineet jäädä halliin kuin yhden janojuoman ajaksi, sillä olimme matkalla lounaalle kokonaan toisaalle.

Seuraavalla kerralla sitten, vannoimme (ja tämä lupaus pitää!).

IMG_6427

IMG_6422Tapaksia voi napata myös mukaansa.

IMG_6417

IMG_6416Mehuja ja smoothieita janoisille.

IMG_6421Ja olutta ISOON janoon.

IMG_6466

Barcelonan parhaat ostospaikat 3: Maremagnum ja Diagonal Mar

Seuraavana aamuna suuntasimme Maremagnumiin, ja kuten nimikin kertoo, siellä ostoksia tehdään merellisessä ympäristössä, ihan Barcelonan huikean hienon Aquariumin  kyljessä.

Pieni ja kompakti kauppakeskus oli suht nopeasti koluttu, etenkin, kun olimme paikalla ennen lauantai-iltapäivän ostoryntäystä. Ja kyllä, kyllä, löysimme kaikenlaista ihanaa. Desigualin liikkeissä (joita on muuten Barcelonassa varmaan sata ja toiset sata samaa tyyliä jäljitteleviä) vietimme pitkän ja Kiko´sin kosmetiikkapuodissa vielä pitemmän tovin. Mahtavat joulualennukset saivat meidät melkein suunniltaan.

Saman päivän iltana tsekkasimme pikaisesti myös Diagonal Mar -ostoskeskuksen, taitoluistelukisojen jäädytystauolla. Sattui nimittäin niin mukavasti, että tämä Barcelonan suurin ostari oli ihan kisa-areenan vieressä.

Väkeä oli kuin pipoa, etenkin Primarkissa, kaikista maailman kaupoista kamalimmassa, ainakin minun mielestäni. Moni on kuitenkin kokonaan toista mieltä, sillä Primarkin halpatuotteet ovat valloittaneet sydämiä ympäri Eurooppaa. Itse tutustuin tähän halpishirvitykseen ensi kertaa Lontoossa, ymmärtämättä tuolloin, että kyse oli espanjalaisesta kauppaketjusta. Mutta siis tiedoksi: Primark löytyy Diagonalista.

IMG_6620Matkalla kohti Maremagnumia voi ihastella raharikkaiden jahteja.

IMG_6622Ja aamusella myös koiranulkoiluttajia.

IMG_6623Silmä voi levätä sovituskopissakin.

IMG_6624Sitten taas sihahti, sillä shoppailun jälkeen kurkkua kuivasi.

IMG_6629

IMG_6633

http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/shopping/maremagnum-centre-barcelona-port.html

http://www.diagonalmarcentre.es/

Barcelonan parhaat ostospaikat 4: Plaza de Catalunyan kaupat ja El Corte Ingles

Viimeisen reissupäivän toiviokohteena oli Plaza de Catalunya ja jättimäinen El Corte Inglesin tavaratalo, etenkin sen ruokaosasto, joka on minusta erinomainen tuliaiskauppa. Sisko tahtoi mennä myös lastenosastolle; josko sieltä löytyisi jotain kivaa tyttärelle. Kaveri puolestaan rynnisti levyosastolle, josta on ennenkin, eri puolilla Espanjaa, ostettu “vanhaa tanssimusiikkia” = kasarikiekkoja, joita saa huisin halvalla.

Matkalla kohti El Corte Inglesia kolusimme Zarat, Pull & Bearit, Bershkat, Tezenikset (uusi suosikkini, jossa asioin ensi kertaa Lissabonissa) sun muut kohtuuhintaiset vaatekaupat. Hilebiletennarit löysin Marypazin kenkäliikkeistä, josta saa paljon hyvää tavaraa parilla kympillä.

Ohitimme myös legioonan afrikkalaisia merkkiväärennösten kauppaajia todeten, että ei ole enää helppoa heilläkään. Valvova silmä vaanii koko ajan: hyvä, jos kauppiaat ehtivät olla paikallaan viisi minuuttia ennen kuin viranomaiset iskevät kimppuun. Tästä johtuen tavarat ovat esillä narulla varustetun lakanan päällä. Virkavallan lähestyessä naru kiristää lakanan nyytiksi, joka lentää kauppamiehen olkapäälle. Eikä muuta kuin livohkaan…

IMG_6480Tämä fillari kökki viinikellarin oven suussa. Valikoimat kyseisessä kellarissa olivat mahtavat, mutta palvelu olematonta.

IMG_6431

IMG_6430Ramblalla, Barcelonan kaduista kuuluisimmalla ja leveimmällä, jututkin paisuivat isoiksi…

IMG_6462

Parasta kaikesta

Shoppailun ohessa tuli ihasteltua barcelonalaista katukuvaa – isoja valtaväyliä, hämäriä kujia, eläväisiä aukioita ja komeita palatseja – ja ja fiilisteltyä espanjalaista elämänmenoa. Tämä on minusta useimmiten parasta koko matkassa: olla hetki yhtä vieraan kaupungin ja vieraiden ihmisten kanssa.

Ei sillä niin väliä, onko varaa ostaa mitään (ja uskokaa huviksenne, että olen kroonisesti persaukisena tehnyt monta matkaa, joilta ei ostettu edes jääkaappimagneettia), pääasia on olla reissussa ja imeä jokainen hetki itseensä.

IMG_6408Ihana valo!

IMG_6406

IMG_6404

2 thoughts on “Barcelonan parhaat ostospaikat

    1. maarit Post author

      Kaikki shopping mallit on hyviä ostospaikkoja; paljon kauppoja saman katon alla. Lisäksi kannattaa shoppailla Barri Goticissa, siellä on pieniä design-putiikkeja ja ketjuliikkeiden pikkumyymälöitä. Myös El Corte Inglesin tavaratalossa kannattaa käydä kääntymässä. Varsinaisina ostoskatuina pidetään Passeig de Graciaa ja Rambla de Catalunyaa sekä Portal del Angelin kävelykatua. Suurin ongelma on se, että kukkaro ei anna periksi kaikille mielihaluille… Mahtavaa ostosmatkaa sulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.