Marseillen kattojen yllä

img-20161208-wa0000

Kuten moni jo tietää, meikäläinen ei harrasta luksusmatkailua. Asun yleensä aina halvasti ja vaatimattomasti – ja usein myös huonosti. AIna silloin tällöin on onnea matkassa, kuten pari viikkoa sitten Marseillessa: Z´apparts Urban Loft -kolmio kaupungin kattojen yllä osoittautui vielä paremmaksi majapaikaksi kuin kuvista saattoi päätellä.

Valitsimme Z´apparts Urban Loft -asunnon ennen kaikkea hinnan (Booking.comin kautta vajaat 100 euroa per yö) sekä sijainnin (rautatieaseman kupeessa siitä syystä, että lentokentältä oli sinne näppärä yhteys ja koska matka asemalta Marseillen Omnisport-areenalle, jossa taitoluistelun GP-finaali käytiin, oli kohtalaisen vaivaton). Toki valintaan vaikutti myös asunnon koko: meitä oli neljä naista, joten tarvitsimme kaksi makuuhuonetta sekä mielellään enemmän kuin vähemmän oleskelutilaa.

Kuvissa kämppä näytti kivalta, ja se oli saanut aiemmilta asukeilta huippupisteet. Kun pääsimme paikan päälle, kapoisia kierreportaita pitkin vanhan talon ylimpään kerrokseen, ymmärsimme miksi.

1)Mitkä näköalat ja mikä terassi!

img_8415Tällainen taulu levittäytyi silmien eteen.

img_8392Tättärää! Kaupungin paras terassi on tässä, nimeltään Z´apparts Urban Loft.

img_8401Kyllä kelpasi kilistää skumppalaseja.

img_8394Ja nauttia valohoidosta.

img_8404Pimeää edelsi keltainen hetki.

img_8407Sitten aurinko vajosi Välimereen.

2)Kivasti kalustettu, olkoonkin, että lähes kaikki oli Ikeaa. Mutta hei, vaihtoehto olisi ollut ranskalainen krumeluuri, joka ei ole yhtään minun makuuni. Z´apparts Urban Loft osui naulan kantaan tässäkin.

img_8386Näkymä olkkariin makuuhuoneosastolta.

img_8384Team Kanttarelli (sisko ja kaveri) yöpyi tässä.

img_8382Team Vadelma (minä ja toinen kaveri) majoittautui pienempään makkariin.

img_8385Kylppärissäkin oli tyyliä. Ja kaksi lavuaaria!

img_8376Köökistä löytyi kaikki tarvittava.

3)Valoisa & tilava, juuri neljän hengen jengille sopiva. Isoissa parisängyissä mahtui hyvin nukkumaan. Lisätilaa olisi ollut vielä viidennelle, sillä sohva oli vuodesohvamallia.

Ainut miinus siitä, että sängyissä oli vain yksi lakana ja yksi peitto. Pariskunnalle ok, mutta kaveruksille huono homma. Varastosta löytyi vain yksi varapeitto. Ratkaisimme ongelman niin, että kuumaverisin nelikosta nukkui pelkällä lakanalla. Se oli superleveä, joten siitä sai taiteltua kevyen peiton. Eikä kuulemma paleltanut.

img_8526Mahduimme hyvin sohvallekin pötköttelemään. Tätä herkkua oli tosin tarjolla harvoin, koska neljän päivän reissu eteni minuuttiaikataululla. Vähän sääli, sillä Z`apparts Urban Loft olisi tarjonnut viihdykettä koko lomaksi.

img_8509Kisojen jälkeen vedettiin verrarit jalkaan ja kannettiin pötyä pöytään.

20161210_220934_llsJa tunnelmoitiin kynttilän valossa.

img_8410Aamu valkeni autereisena.

img_8412Ja kettiön seinä kertoi, missä mentiin ja mitkä olivat tunnelmat. Z´apparts Urban Loft tiesi tämänkin.

4)Todellakin hyvä sijainti!

img_8372Saint-Charlesin rautatieasema oli ihan kivenheiton päässä = kadun toisella puolella.

img_8373Lähistöllä oli myös jos jonkin sortin kansankuppilaa. Tässä nautitaan alkumaljoja tulopäivänä.

img_8375Ja tässä madame kutoo sukkaa keskellä katua.

img_8499Antenniviidakko oli aikamoinen, mutta en osaa sanoa, miten hyvin tv-yhteydet pelasivat. Me emme katsoneet modernia taulutelkkuamme kertaakaan. Oli parempaakin tekemistä.

Lopuksi vielä hauska yhteensattuma. Olkkarin seinää koristi jättimäinen kuva Brooklyn Bridgestä. Ja kas kummaa, matka sitä kohti starttaa ylihuomenna.

img_8528

http://les-zapparts-urban-loft-apartment-marseille.bedspro.com/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.