Tukholman kauneimmat kadut

2015-07-16 15.34.09

Olkaa vapaasti ruotsalaisista mitä mieltä hyvänsä, mutta älkää inttäkö vastaan, kun sanon, että Tukholma on huippuhieno kaupunki, etenkin kesällä, ja että se peittoaa kauneudessaan monet Euroopan metropolit mennen tullen. Tukholman kauneimmat kadut löytyvät Södermalmista; följa mig, var så vänliga.

1.Tukholman kauneimmat kadut. Monteliusvägen

Kierros alkaa Söder Mälarstrandista, jossa asuimme laivahotellissa (josta myöhemmin enemmän), ja josta kapusimme portaita, kujia ja katuja myöten korkealle yläilmoihin. Aivan sattumoisin pöksähdimme suoraan Monteliusvägenille, kapealle kinttupolulle, jonka julistan tässä ja nyt kaikkein kauneimmaksi kaikista Tukholman kauniista kaduista.

“Salainen puutarha”, huokasi kaveri ihastellessaan menneen maailman lumoa henkiviä huviloita, kukkaloistoa, vehreitä picnickeitaita ja huikeaa näköalaa yli kaupungin. Häntä äkkijyrkkä pudotus melkein pyörrytti, mutta meikäläinen ei ollut saada siitä tarpeekseen. Härligt, absolut fantastiskt!

IMG_5555

IMG_5473

IMG_5551

IMG_5552

2.Tukholman kauneimmat kadut: Bastugatan

Monteliusvägeniltä pullahdimme Bastugatanille, kiemuraiselle mukalakivikujalle, joka sekin hiveli näköhermoja. Tuntui kuin olisi siirtynyt ajassa taaksepäin.

Melkein kuulin kavioiden kopsetta ja näin vallasnaisia hevosvaunuissa, auringonvarjot ojossa, puvun helmat maata viistäen. Nämä harhakuvat johtuivat siitä, että Bastugatanin linnamaiset talot ovat 1800-luvulla rakennettuja.

IMG_5544

2015-07-16 15.35.04

IMG_5559

IMG_5547

3. Tukholman kauneimmat kadut: Fjällgatan

Seuraavaksi suunnistimme halki modernin Söderin Katarinavägenille, joka vei meidät pienen hurmaavan mutkan, nimeltään Glasbruksgatan, kautta Fjällgatanille. Sen varrella olevat talot ovat 1700-luvun luomuksia.

Kauniita nekin, kuin myös näkymät kadun päässä olevalta näköalapaikalta. Viivyimme siellä hetken kahvikupposen ja colan merkeissä, heinäkuun auringosta (haa, harvinaista herkkua, piti mennä Tukholmaan asti sitä saadakseen!) ja hulppeista merimaisemista nauttien.

IMG_5581

IMG_5561

IMG_5574

IMG_5571

IMG_5578

IMG_5583

Tusen tack, olipas kiva kävelyretki, joka tuntuu tänään pohkeissa, sen verran mäkistä meno oli. Vaan tulipa nähtyä Tukholman kauneimmat kadut, ja suosittelen samaa teillekin. Takaan, että hengästytte silkasta ihastuksesta.

www.visitstockholm.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.