Ruokamatka Tallinnaan

IMG_2583

Vietin viime maanantain Tallinnassa, jossa en ole käynyt ainakaan kymmeneen vuoteen. Näin sen takia, että sain aikoinani kaupungista kyllikseni ravatessani siellä tämän tästä työn merkeissä. Pitkä paussi suorastaan harmitti: Tallinna on ihana, ja mikä ihaninta, se on täynnä kiinnostavia ravintoloita.

IMG_2616

Ruoka olikin matkamme tarkoitus – seilasimme naapuriin pelkästään syömään (no joo, jos totta puhutaan, niin vähän juomaankin). Emme joutuneet pettymään, vaan matkasimme takaisin kotiin mahat pulleina. Olipas herkullista, täytyy ottaa tavaksi.

IMG_2581

Näin ruokamatkamme eteni:

1.Kohvik Komeet

Alkupaloiksi nautimme kakkua Tallinnan kattojen yllä Kohvik Komeetassa, Solaris Centerin viidennessä kerroksessa. Ja oli kuulkaa mainio paikka: upeat näköalat, mahtavat baakkelsit (raparperijuustokakku, lime-valkosuklaaleivos ja pavlova testattu ja hyviksi havaittu) ja erinomainen palvelu.

Emme tosin meinanneet heti kahvilaa löytää, koska sinne pääsi ostoskeskuksesta vain yhdellä hissillä. Kaikki muut hissit tulivat vastaan heti, mutta tätä kyseistä hissiä piti etsimällä etsiä (vaikka se oli ihan pääsisäänkäynnin lähellä).

IMG_2587

IMG_2591

Tykkäsimme niin, että olisimme voineet jäädä aurinkoiselle kattoterassille lojumaan koko loppupäiväksi. Ja tilata lisää kakkuja. Ja lisää kuohuvaa.

www.kohvikkomeet.ee/

IMG_2589

2.Gloria Veinikelder

Seuraavaksi pysähdyimme Glorian viinikellariin Müürivahe-kadulla. Tarkoituksenamme oli vain kurkistaa kellarin oviaukosta sisään, mutta ystävällinen ja erinomaista suomea puhuva omistaja tarttui meitä hihasta ja esitteli koko paikan.

Mainio oli tämäkin mesta: oi oi, miten ihanan näköisiä viinejä sekä pari tunnelmallista ravintolahuonetta, jossa ruokailtiin holvikatoksen alla kynttilän valossa.

IMG_2601

IMG_2596

Kovasti omistaja yritti saada meidätkin istuutumaan ruokapöytään, mutta tyydyimme naukkaamaan lasilliset raikasta roseeta pikkuisella terassinpätkällä kellarin ulkopuolella. Kippis ja kulaus, kylläpä maistui hyvältä.

www.gloria.ee

IMG_2600

3.Restoran Ribe

Vene-kadulle kurvatessamme nälkä kurni jo vatsassa, ja koska ravintola Ribeä oli meille kovasti kehuttu, ja lista näytti meistä houkuttavalta, päätimme illastaa juuri siellä. Sekin vaikutti asiaan, että miellyttävän oloinen (ja näköinen) viinuri vakuutti, ettemme tulisi pettymään. Hänen mukaansa Ribe oli juuri rankattu Suomessa Tallinnan kolmen parhaan ravintolan joukkoon.

IMG_2650

Totta tai tarua, valinta oli loistava. Saimme pöydän ulkoterassilta, jossa tarkeni istua, vaikka Tallinnan ilta jo viileni. Sisälläkin olisi viihtynyt hyvin, koska tilat olivat erittäin tyylikkäät. Vessakin oli ihan huippu; se oli pakko valokuvata.

IMG_2638

IMG_2640

Entäs sitten ruoka! Perfecto.

Minä söin alkuruuaksi ilmakuivattua nautaa savujuustojäätelön kera, pääruuaksi nieriää ja sahramirisottoa ja jälkkäriksi toffeekakkua suolaheinäjätskin kanssa. Aika erikoisia makupareja, paitsi tuo pääruoka, mutta ihan taivaallista.

Myös kaverit olivat haltioissaan. Kampasimpukka-cevichet ja silakat kurkkusorbetin kanssa sulivat kuulemma suussa. Myös ankka sekä viiriäinen täyttivät heidän toiveensa, ja ottaen huomioon, että toinen on työskennellyt ravintola-alalla ja toinen työskentelee ravintola-alalla, tällä arviolla on painoarvoa.

Hinnatkin olivat minusta Ribessä kohdallaan, vaikka sitä ei voi ihan halvaksi kehua. Kolme ruokalajia ja kolme lasia viiniä tippeineen 60 euroa.

IMG_2634 IMG_2635 IMG_2636

IMG_2646 IMG_2648 IMG_2647

IMG_2651 IMG_2652 IMG_2654

Annan Ribelle täydet pisteet niin ikään tunnelmasta. Vaikka oltiin fine dining –paikassa, meininki oli rento ja leppoisa, pukeutumiskoodi vapaa varvastossuista korkkareihin ja ihmiset – sekä asiakkaat että tarjoiluhenkilökunta – iloisia ja hymyssä suin.

Bonuksena kadun toiselle puolelle parkkeeratusta loistoautosta tuijotti ihana koira, joka seurasi silmä tarkkana isäntäväkensä edesottamuksia Riben ravintolasalissa.

Jos nyt jokin miinus täytyy etsiä, niin se oli palvelun hienoinen hitaus. Saimme odotella sekä juomia että ruokia sen verran pitkään, että minä meinasin jo kiivashermoisena polkaista jalkaani.

www.ribe.ee

IMG_2641 IMG_2643

Lisäksi:

Pyörähdimme Depeche Mode Baarissa Voorimehe-kadulla, joka oli kaltaiselleni fanille pyhiinvaelluskohde (itse asiassa Tallinnan tärkein nähtävyys). Ajankohta tosin oli niin aikainen, ettei baarissa ollut vielä väkeä, mutta pääsin sentään fiilistelemään idolieni kuvieni ääreen ja kuulemaan maailman parasta musiikkia. Enjoy The Silence, tykittävät äijät, ja toden totta, hiljaista oli.

Kiitos Tallinna, tämäkin oli hieno kokemus.

www.depechemode.ee/

IMG_2621

IMG_2631

 Lopuksi:

Matkan Helsinki-Tallinna-Helsinki taitoimme Tallink Shuttlella eli M/S Starilla hintaan 19 €. Etukäteen pelkäämäni kahden tunnin mittainen reissu (meikähän kärsii risteilykammosta) sujui kivuttomasti: menomatka alkuiltapäivästä auringossa ulkokannella ja paluumatka iltamyöhällä tekonahkasohvalla pötköttäen pubiosastolla.

Mennessä paatti oli täynnä, mutta tullessa väkeä oli vain kourallinen, enkä bongannut joukosta yhtään känniörveltäjää, mitä voidaan pitää merkittävänä juttuna.

Uskokaa tai älkää: saatan ottaa uusiksi. Täältä tullaan, Tallinna!

www.tallinksilja.com/fi/web/fi/star

IMG_2615

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.