Sveitsi 4: sightseeing in Zürich

IMG_3339

Viimeisen varsinaisen lomapäiväni ja puolikkaan lähtöpäivästä vietimme visusti Zürichissä, viimeinkin! No jos ihan totta puhutaan, hyppäsimme kyllä laivaan, jolla teimme kierroksen Zürich-järvellä. Pahoittelen, että hoen jälleen kerran samaa: satumaisen kaunista! Sveitsissä ei varmaan rumaa paikkaa olekaan…

IMG_3336

Vanhankaupungin kujilla

Aloitetaan kuitenkin Zürichin vanhastakaupungista, jossa teimme kävelyrundin jo edellisenä päivänä – ennen kuin kipusimme Uetliberg-vuorelle. Rytkytimme vanhaankaupunkiin rautatieaseman vieressä olevasta hotellistamme ratikalla, ja ratikka on Zürichissä se menopeli, jolla kannattaa ehdottomasti kulkea.

Sillä pääsee ihan joka suuntaan, eikä haittaa vaikka matkustaisi välillä vääräänkin (mekin erehdyimme pari kertaa) – näkeepähän enemmän.

IMG_3342

Vanhankaupungin kapoisilla kujilla kuljimme kaulat kenossa. Arkkitehtuuri on niin upeaa, että minusta tuntui kuin olisin seikkaillut satukirjassa.

Alla kuvakavalkadi, bitte schön!

IMG_3351

IMG_3353

IMG_3364

IMG_3368

IMG_3369

187 kierreporrasta

Parhaat näkymät yli koko kaupungin avautuvat Grossmünster-kirkon katolta, jonne päästäkseen on kavuttava julmettu määrä (tarkemmin sanottuna 187) kierreportaita. Urakointi kannattaa, sillä näköala on mahtava.

Visiitti maksaa 4 CHF, mutta Zürich Cardilla hinta puolittuu. Myös yli 60-vuotiaat pääsevät yläilmoihin 2 CHF:llä, kuten myyjä valkotukkaiselle kaverilleni ystävällisesti painotti. Sukunsa naisten tapaan jo nuorena valkohiuksiseksi muuttunut kaveri ei kuitenkaan suostunut huijaamaan, vaan maksoi kiltisti täyden – alle kuusikymppisten – hinnan lipustaan.

IMG_3357

IMG_3358

IMG_3362

Kaunis kirkko on kuuluisa myös kaksoistorneistaan, ja kyllä, tottakai, oikein kauniit ja kuvaukselliset nekin.

IMG_3356

Risteily Zürich-järvellä

Lisää kauneutta oli luvassa Zürich-järvellä. Nousimme paattiin (Short Round Trip), joka kulkee Bürkliplatzilta Erlenbachiin ja takaisin. Väliin mahtuu 9 pysähdystä, joilla voi halutessaan poistua laivasta. Me kuitenkin nautimme reissusta koko rahan (nolla frangia Zürich Cardilla) edestä.

Ja olipas mukava matka! Ilma oli kesäisen leppeä, joten laivan kannella tarkeni istua jalat ylhäällä maisemista nauttien: maalauksellisia kyliä, koristeellisia taloja ja jokunen linnakin sekä ruskan värjäämiä puistoja. Puolitoista tuntia vierähti äkkiä.

IMG_3425

IMG_3419

IMG_3423

IMG_3417

Kaukana horisontissa häämöttivät lumihuippuiset vuoret. Olin ties kuinka monettako kertaa tällä Sveitsin turneella ihastuksesta sanaton.

IMG_3434

IMG_3433

Toiveiden täyttymys

Bürkliplatzille palatessamme minua ihastutti myös alppitorven soittaja.Olin koko Sveitsin matkan ajan salaisesti toivonut, että kuulisin kerran (ei enempää) kyseistä soitinta, jota kuulin ensi kertaa interraililla, Geneven Mäkkärissä aamiaista syödessäni.

Näin täyttyi tämäkin toive juuri oikealla hetkellä.

IMG_3439

www.zuerich.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.