South Point Suites & Bermondsey

Onko Bermondsey tuttu? Ai missäkö päin maailmaa? No, Lontoossa tietysti. Ja on muuten kuuminta hottia, mitä kaupunginosiin tulee. Siellä on myös erinomainen, kohtuuhintainen (lontoolaisittain) hotelli, South Point Suites. Me annoimme sille neljä tähteä.

Valitsimme Bermondseyn, koska alue ei ollut meille entuudestaan tuttu – ja halusimme nähdä lyhyellä lomallamme mahdollisimman paljon uutta. South Point Suites puolestaan valikoitui hotelliksemme, koska se täytti hurjat vaatimuksemme: kaksi erillistä sänkyä ja jääkaappi sekä yli 20 neliötä. Hintakin, 150 euroa yöltä Booking.comin kautta, sopi budjettiimme, joka oli tällä kertaa tavallista ruhtinaallisempi. Yleensähän me tyydymme satskun – tai alle – majoituksiin, mutta voihan sitä joskus vähän revitellä.

Odotimme jännityksellä, mitä tuleman piti. Ja tulihan sitä: pelkkää hyvää!

Erinomainen ensivaikutelma

Noustessamme perjantaiaamupäivänä metrosta London Bridgen asemalla näimme ensi töiksemme The Shardin, Lontoon korkeimman pilvenpiirtäjän. Aika komea näky, ja läheltä piti, ettemme nousseet sen katolle matkapakaasien kera. Päätimme kuitenkin etsiä ensin hotellimme, ja lopulta kävi niin, että valloitimme Shardin vasta sunnuntaina.

Suunnistus Shardilta kohti South Point Suitesia sujui ongelmitta: ensin kuvan Tooley Streetiä eteenpäin, sitten käännös Bermondsey Streetille, tulevalle kotikadullemme.
Ja siinähän se. Vielä tosin matkaa kuljettavana, koska South Point Suites sijaitsee numerossa 190. Olimme tässä vaiheessa jo ihastuksissamme. Mieleen tuli Berliini ja Tallinnan Rotermann: rouheaa, graffia ja kraftwerkiä.
Ja samalla niin somaa! Aivan kuin olisimme olleet pikkukaupungissa Lontoon sisällä.

Tyylikäs South Point Suites

South Point Suites löytyi vanhasta tehdasrakennuksesta (tai vastaavasta), joka on muutettu matkailijoiden majapaikaksi.
Tyylikkäät aulatilat, jotka toimivat myös aamiaistiloina. Aamiaisen varasimme 7 euron – vai oliko se punnan – hintaan jo etukäteen. Anyway, h-hetkellä maksettuna siitä olisi pitänyt pulittaa 10 puntaa. Olimme ihan tyytyväisiä: erikoiskahveja, runsas leipävalikoima, vuoroaamuina munakokkelia ja keitettyjä munia sekä riittävästi tykötarpeita. Toisaalta – ihan kulmilla olisi ollut runsaasti kutsuvia aamiaispaikkoja, joten hotelliaamiainen ei välttämättä ollut paras vaihtoehto.
Tältä näytti makuuhuoneemme, johon astuimme heti ulko-ovelta. Ja nyt täytyy kehua sänkyjä – olivat ihan parhaat, joissa olemme ikinä reissussa nukkuneet! Käytävästäkään ei kuulunut juuri melua, vaikka köllötimme ihan sen vieressä.
Yhdistetyssä keittiö-olkkarissa oli tämän näköistä. Kuvasta puuttuu pieni ruokapöytä tuoleineen sekä telkkari. Toinen telkkari oli makkarin seinässä vastapäätä sänkyjä. Oikein toimiva kompakti kombo. Riittävästi tilaa kahdelle ja kaikki tarvittava käden ulottuvilla. Myös kaappitilaa oli runsaasti ja vessa oli siisti ja tilava.

South Point Suites sai meiltä neljä pojoa. Vahva suositus!

http://www.southpointsuites.com
Ikkunasta aukesi tällainen näkymä. Perjantai-iltana hotelliin kaupungilta tullessamme sateli.
Lauantaiaamuna paistoi aurinko ja sama näkymä näytti vähän erilaiselta.

Trendialueen ytimessä

Bermondseyssa olisi oikeastaan voinut viettää koko viikonlopun. Siis oikeasti. Pelkästään Bermondsey Street oli täynnä kivoja kuppiloita, tunnelmallisia pubeja ja tyylikkäitä ravintoloita. Lisäksi pieniä puoteja, herkkumyymälöitä ja taidekauppoja.

Me ehdimme testata vain yhden kadun ravintoloista. Söimme teatteri-illan jälkeen pizzat Franco Manca -nimisessä paikassa. Hurmaava miljöö, hyvä palvelu ja loistavaa ruokaa sopuhinnalla! Kuvaa en jaksanut ottaa, koska voimat olivat ihan finaalissa pitkän päivän jälkeen ja mieli paloi päästä mahdollisimman pikaisesti pehkuihin.
Muoti- ja tekstiilimuseokin löytyy täältä. Iloisissa väreissä.
GET DRUNK, julisti yksi ravintola. Eikä sillä niin väliä, mistä juovut. Pääasia, että juovut.
Täällä taas vatkattiin ja sheikattiin. En ole ihan varma mitä, mutta luultavasti pää menee pyörälle.
Ruoho vihersi ja narsissit kukkivat jo maaliskuun alussa. Oi kevät!
Kaveri ihmettelee maailman menoa vanhojen tiiliseinien suojassa.

Kirppiksellä

Vinegar Yardin vintage and makers market -kirppis avasi ovensa vasta 10.3. Juuri sopivasti meille. Tavaraa tosin oli vielä vähänlaisesti, mutta pidot kuulemma paranevat ajan myötä.

http://flealondon.com
Ja löytyi sieltä silti jotain! Aika hieno kotsa, vai mitä tykkäätte?

Goodbye!

Kaikki hauska loppuu aikanaan, niin tämäkin. Tässä rullataan jo kohti lähtöpistettä, ensin London Bridgen metroasemalle, sieltä vaihdon kautta Paddingtoniin, jossa Heathrow Expressillä lentokentälle, josta ilmojen halki Helsinki-Vantaalle.

Sinne onkin asiaa taas ensi viikolla – arvatkaas, minne käy silloin matka?

2 thoughts on “South Point Suites & Bermondsey

  1. Anmarien

    Lontoosta majoituksen löytäminen on aina jotenkin hankalaa vaikka tarjotaa löytyy vaikka millä mitalla, joten hyvät paikat laitan aina korvan taakse. Itse olen majoittunut usein Whitechapel alueella, josta on mielestäni helppo kulkea ja on kohtuuhintaista.

    1. maarit Post author

      Tämä on aivan totta, etenkin kohtuuhintaisen ja samalla kohtuuhyvän majapaikan löytäminen on hankalaa – joskus jopa mahdotonta! Aika karmeissa läävissäkin on tullut joskus bunkattua. Edellisellä reissulla yövyimme Paddingtonissa Piccolino Hotel´issa, joka oli sekin ihan kelpo hotelli. Hyvä sijainti ja siisti, tilavahko huone tarvittavilla mukavuuksilla. Aamiaista siellä täytyy kehua, oli erinomainen ja kuului muistaakseni huoneen hintaan. Sitäkin voin suositella, ja tämä hotelli oli hinnaltaan myös hyvin edullinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.