Jos sais kerran reissullansa…

IMG_4324 (2)

ja minähän sain! Näyttelijä Russell Crowe tupsahti San Franciscon Fairmont-hotellin edustalla vastaan, ja niinhän siinä kävi, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Nyt voin jo paljastaakin, että mies jätti siltä istumalta vaimonsa ja lapsensa ja on viime viikot piileksinyt meikäläisen makuuhuoneessa.

HAH! Kattia kanssa, mutta sopiihan sitä haaveilla… Törmäys on kuitenkin tosiasia ja siitä on todisteena tämä vapisevin kätösin ottamani valokuva. Pahoittelen, ettei foto ole tämän hääppöisempi, mutta hei, ei siinä ollut aikaa pohtia kuvakulmia, vaan oli vain tuutattava zoomia. Hetkeä myöhemmin turvamiehet jo saartoivatkin San Franciscossa filmaamassa olleen tähden ja tuuppasivat hänet hotellin portilla odottavaan autoon.

“Kuka se oikein oli? Mä en nähnyt”, kuikuili kaveri, joka kulki hipaisuetäisyydeltä Russellin ohi, kaikessa rauhassa ja ilmeisesti myös silmät kiinni. “Ai, muka Russell Crowe? Eikä ollut! Ei IHAN oikeesti…”

IMG_3965

Hotellibongaus on parasta

Saapuessamme Fairmontiin – San Franciscon hienoimpaan ja legendaarisempaan hotelliin – olimme tietoisia siitä, että siellä majaili staroja. Bussinkuljettaja nimittäin kertoi aamulla bonganneensa Kate Winsletin, joka oli myös kaupungissa elokuvan teossa. Näin ollen osasin olla silmä tarkkana, mutta Russell Crowe oli tietysti iloinen yllätys.

Älkää kuitenkaan kuvitelko, että liepeilimme Fairmontissa julkkisjahdissa. Todellisuudessa suuntasimme sinne, koska tapoihimme kuuluu katsastaa aina matkakohteen fiineimmät majapaikat – ne, joissa meillä itsellämme ei ole koskaan varaa asua. On ihanaa hetki elvistellä ja  vetää henkeensä luksusta.

Yleensä asiaan kuuluu drinkki hotellin baarissa. Niin tälläkin kertaa.

IMG_4323

IMG_4328

IMG_4349Kerran reissullansa on myös päästävä luksuksen makuun.

Tico ticoa tiki-baarissa

Russellin kadottua San Franciscon katujen vilinään, me katosimme The Tonga Room & Hurricane Bar´iin, Fairmontin kuuluisaan tiki-baariin. Ensin tosin seisoimme puoli tuntia jonossa, sillä kello viiden ja seitsemän välillä oleva happy hour oli saanut muutkin liikkeelle.

Kun viimein pääsimme sisään aasialainen happy hour -buffa oli jo tyhjennetty. Harmin paikka, sillä se olisi tarjonnut maittavaa pikkusuolaista kymmenellä taalalla. Ei auttanut kuin tyytyä kylmään oluseen (halvinta drinkkilistalla).

Uima-altaalla varustettu polynesialaishenkinen baari erilaisine kitch-elementteineen oli kaikessa mauttomuudessaan kiva elämys, jota säesti monsuunisade, joka nousi säännöllisin väliajoin altaan ylle. Myöhemmin illalla altaan pinnalla kellui tunnelmamusiikkia soittava bändi. Oman lisänsä tarjosivat muut asiakkaat, paikalliset kauniit ja rohkeat, oman elämänsä kuuluisuudet, raharikkaat sekä meidänlaisemme tyhjätaskuturistit.

IMG_4333

Chilin poltetta China Townissa

Hieno ilta jatkui vielä hienompana, kun laskeuduimme Nob Hilliltä China Towniin ja siellä paikallisten suosimaan Hunans Home -ravintolaan, jossa söimme parhaan ateriamme San Franciscossa. Ravintolan isäntä, sikäläinen kuuluisuus hänkin, oli itse paikalla ja opetti meille, miten kokonaiset savustetut chilit tulee syödä. Näki tietysti meistä raukoista, että olimme hätä kädessä.

Vieläkin suu napsaa, kun muistelen tätä huikeaa makuelämystä.

IMG_4353

Ja Russellia, rakkainta Amerikan matkan poikaystävistäni, tietysti…

IMG_4324Tässä se lähettää minulle tekstiviestiä: “Darling, I´m so sorry that I have to go”… 

http://www.fairmont.com/san-francisco/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.