Puerto Banus, luksusta joka lähtöön

IMG_0490

Kauniiden ja rohkeiden ikioma kutupaikka, Puerto Banus, jota myös Espanjan Kultahammasrannikoksi kutsutaan, on ehdottomasti visiitin väärti. Se saattaa jopa kruunata Costa del Solin –loman, ihan kirjaimellisesti, sillä Puerto Banuksen huvipursisataman ökyliikkeissä on varmaan kruunujakin tarjolla, jos nyt sellaista halajaa ja siihen on varaa.

Ikkunaostokset tarjoavat nekin suunnatonta riemua: maailmankuulujen huippu-designerien suunnittelemia kenkiä, laukkuja, vaatteita ja asusteita varustettuina huikean kalliilla hintalapuilla. Lisäksi Puerto Banus on oiva paikka julkimoiden bongaamiseen. Jos heitä ole näkyvillä, niin ainakin tuntemattomia miljonäärejä, miljardöörejä ja Saudi-sheikkejä, (joille eivät ymmärtääkseni miljarditkaan riitä), piisaa kaduilla yllin kyllin.

IMG_0512

Toimi näin:

1)Aloita Puerto Banus – sight seeing jahdeista. Niitä on joka kokoa, Stockmannin tavaratalon suuruisesta Sokokseen, mutta ei juurikaan pienempiä.  Kuikuile sivu silmällä kansikerrosten sisustusratkaisuja: voit olla varma siitä, että matot ja taulut ovat aitoja. Tirkistele myös aurinkotuoleissa lojuvaa vallasväkeä: joukossa saattaa olla joku, jonka sinäkin tunnet juorulehtien palstoilta. Pane merkille niin ikään palvelusväki. Nämä kakkosluokan kansalaiset puunaavat veneen jo valmiiksi kiiltäviä pintoja ja kiillottavat aluksen mukana kulkevia vesiskoottereita – tai löyhyttävät hikeä isäntäkullan otsalta.

IMG_0488

2)Tsekkaa satamaan parkkeeratut luksusautot. Niitä on pitkä rivi Rolls Royceista Bentleyhin ja Ferrareihin. Hivele ja hyväile. Otata itsestäsi valokuva mageimman kärryn kanssa. Menopelien omistajat eivät yleensä pahastu lemmikkiensä sivelystä, mutta hyväntahtoisuus loppuu siihen, kun rikas istuu ratin taakse. Vroom, karjuvat kaarat, kun ne pölläyttävät jälkeensä sellaisen savupilven, että köyhälistö kakoo kurkkujaan.

IMG_0527 IMG_0506

3)Kuolaa merkkiputiikkien ikkunoiden takana. Voit toki astella Guccin, Louis Vuittonin tai Dolce & Gabbanan liikkeiden sisätiloihinkin, mutta varaudu siihen, että vartijat pysäyttävät kulkusi. Resupekoilla ei ole asiaa näihin muodin mekkoihin, mutta ainahan voi yrittää. Kauppaa tehdään usein lasi kädessä (tietysti shampanjaa, älä tyydy muuhun!), mutta jos etenet näin pitkälle, sinulle saattaa tulla kuumat paikat, jos et ole liikkeellä tosimielessä. Suolla myyjille suomea; se saa heidät neuvottomiksi ja pääset hyvällä tsägällä livohkaan.

IMG_0477 IMG_0478

4)Levähdä drinkin verran (yhteen rupusakillakin on varaa) legendaarisessa Sinatra-baarissa. Se on erinomainen näköalapaikka, enkä nyt tarkoita maisemia, jotka ovat nekin ihan jees, vaan kadulla pörräävää rahakansaa. Viereiset pöydätkin tarjonnevat silmänruokaa, sillä Sinatra on rikkaiden suosiossa.

http://www.lovebanus.com/puerto-banus/sinatras/

IMG_0515 IMG_0524

5)Kurvaa drinksun rohkaisemana syrjäkujille. Siellä vartovat mustat miehet eli marokkolaiset maahanmuuttajat, jotka hankkivat elantonsa myymällä merkkiliikkeiden takana feikkituotteita. Laukkuja, kenkiä, aurinkoprillejä! Special price only for you. (Eipähän tarvitse palata lomakotiin tyhjin käsin, jos omatunto antaa periksi merkkiväärennöksille.)

IMG_0499

Miten Puerto Banukseen pääsee?

Bussilla tai taksilla kaikista Costa del Solin lomakohteista.

http://www.spain-holiday.com/Puerto-Banus

 

PS. Ootko käynyt jo tykkäämässä niceMatkaajasta Facebookissa?

www.facebook.com/maaritmaailma

 

 

2 thoughts on “Puerto Banus, luksusta joka lähtöön

    1. maarit Post author

      Kiitos, Pirjo! Kyllähän kynästä tekstiä irtoaa, kun maailma tarjoaa niin paljon kirjoitettavaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.