Paluu Playa del Carmeniin

IMG_6990

Tunnustetaan: aika karmeaahan se oli. Vaikka kaksi vuotta aiemmin viihdyimme Playassa paremmin kuin hyvin. Ja vaikka se palveli tälläkin kertaa tarkoitustaan eli saimme shoppailla sydämemme kyllyydestä. Mutta huh, jos olisi pitänyt jäädä pitempään!

Hyppäys Puerto Moreloksen kalastajakylästä Playa del Carmenin meluun ja melskeeseen oli melkoista shokkihoitoa (vaikka välimatkaa ei ollut kuin muutama kymmenen kilometriä). Toki tiesimme mitä oli odettavissa, mutta silti se yllätti. Oliko täällä NÄIN KAUHEAN PALJON ihmisiä vuoden 2014 tammikuussakin? Oliko täällä silloinkin NÄIN KAUHEAN KOVA mekkala? Tyrkyttivätkö retkimyyjät matkojansa YHTÄ AGGRESSIIVISESTI? Oliko tämä jo silloin TÄLLAINEN TURISTIHELVETTI, kauhistelimme.

Kyllä oli, mutta silloin suhahdimme metakkaan suoraan lentokentältä. Siitä tuli osa meitä, vaikka näimme samalla reissulla monia muita rauhallisempia kohteita. Diskokadut kiersimme kyllä kaukaa ja rannalla parkkeerasimme kaikkein hiljaisimpaan ja kaukaisimpaan kolkkaan. Nautimme kuitenkin siitä, että kaikki oli lähellä ja kaikkea oli enemmän kuin tarpeeksi.

IMG_6991

IMG_6976

IMG_6997Playa on kaikkien janoisten suosikkimesta. Ryypiskely on halpaa ja drinkit isoja (kuvan juomat ovat tosin sieltä pienemmästä päästä). Kännääminen on monille matkaajille reissun päätarkoitus.

Olen yhä sitä mieltä, että Playa on helppo tapa aloittaa Meksikon matkailu.  Se on täyden palvelun lomakohde: meksikolaisten Kanaria ja Espanjan Aurinkorannikko samassa paketissa. Englanti on puhutumpi kieli kuin espanja, joten kielimuuria ei tarvitse pelätä. Poliisit päivystävät joka kulmassa, joten Playa on myös turvallinen, mikä on näinä aikoina tärkeä juttu.

Playasta on lisäksi hyvät yhteydet kaikkialle Jukatanin niemimaalle sekä kaikille Riviera Mayan rannoille. Järjestetyt retket ovat kohtalaisen kalliita, mutta ne lähtevät prikulleen ajallaan ja oppaat puhuvat hyvää englantia. Omin nokkineenkin pääsee bussilla pitkin poikin Jukatania. Halvinta matkustaminen on collectivoilla eli paikallisten suosimilla minibusseilla. Meno on hidasta, koska ne pysähtelevät tämän tästä, mutta samalla saa kosketuksen aitoon Meksikoon.

IMG_6977Tämä penkki on monelle turistille ihan must. On niin älden jännää tulla kuvatuksi melkein aidon meksikolaisen cabelleron kanssa.

IMG_6989

IMG_6992Luurangot ja pääkallot kuuluvat meksikolaiseen meininkiin.

Me saavuimme Playaan tehdäksemme ostoksia, koska shoppailumahdollisuudet omassa lomakylässämme olivat varsin rajatut. Aloitimme homman amerikkalaisesta Walmartista, joka sopii köyhänkin budjetille. Sieltä saa halvalla esimerkiksi rantaroinaa, kosmetiikkaa sekä alusvaatteita. Myös ruokaosasto on erinomainen.

Jatkoimme matkaa Quintalle eli Viidennelle Avenuelle, joka on Playaa halkova pitkä kävelykatu. Se pullistelee kauppoja (muotia, krääsää ja kaikkea muuta). Sen varrelta löytyy myös useampia kauppakeskuksia. Lisäksi se on kirjavanaan ravintoloita, baareja ja kahviloita. Musa soi täysillä, joka luukusta.

IMG_6972Jee, jälleen Walmartissa! Kärry täynnä tavaraa.

IMG_6976

IMG_6994

Paras ostoskeskus on Quintan toisessa päässä lähellä linja-autoasemaa oleva Paseo del Playa, jonka katon alla ovat kaikki meksikolaiset ja amerikkalaiset merkkiliikkeet. Tyylikkäässä shopping mallissa on myös ihanan viileää, mikä on merkille pantava seikka keskipäivän tai miksei iltapäivänkin kuumuudessa. Lopuksi varoituksen sana: alakerran vessaosaston lattia on niin liukas, että littanoiksi kuluneissa varvastossuissa ei ole mitään pitoa. Ostosreissulta saattaa siis palata kankku kipeänä.

Lounaan söimme vanhoja fiilistellen yhdessä edellisen reissun lempiravintoloistamme. Los Aguachiles oli juuri niin hyvä kuin muistimme. Taivaallista ruokaa ja rennonletkeä meininki. Aito kansankuppila, jonka myös tapaamamme Playassa lomaileva suomalaispariskunta nimesi omaksi suosikikseen.

IMG_6980

IMG_6984

IMG_6986

Lopuksi vilkaisu rannalle. Ja kyllä, vaikka valtaosa Playan biitsistä on täpötäynnä aurinkoa palvovaa kansaa, ranta on kaunis ja upea. Vähemmän täysiäkin mestoja löytyy, rannan molemmista päistä.

Toista päätyä kutsutaan Playacariksi. Se on Playan jatkeeksi noussut all inclusive -hotellien alue. Siellä poppi ei soi yhtä lujaa eivätkä känniset turismot kompastele kaduilla. Toisaalta kyseessä on silkka hotellikylä, jolla on hyvin vähän tekemistä Meksikon kanssa. Mutta Playacarin ranta on ihana!

IMG_1306Playan rantaa sieltä parhaasta päästä.

IMG_1725Playacarin ranta ei ollut ainakaan vielä talvella 2014 aurinkotuolien peitossa, vaan siellä sai halutessaan köllötellä omassa ylevässä seurassaan.

Summa summarum: oli kiva käydä Playassa muistelemassa menneitä, mutta vielä kivempi oli palata Puerto Moreloksen rauhaan ja hiljaisuuteen.

 

4 thoughts on “Paluu Playa del Carmeniin

 1. Eeva Malmberg

  Me ollaan varattu matka Playa del Carmeniin jouluksi. Hotelli on keskellä kaupunkia, ja nyt alkoi arveluttaa, jos on liikaa meteliä. Saako keskustan hotelleissa nukutuksi? Vai pitääkö vaihtaa?

  1. maarit Post author

   Riippuu vähän siitä, missä päin keskustaa hotelli sijaitsee. JOs on diskoalueella, möykkä on karmea. Me asuimme kävelykadun eli Quintan varrella suurin piirtein keskellä Playaa (kts. The Best Exotic El Tukan Hotel -postaus), ja vaikka alue on todella vilkas, hotellissa olimme omassa rauhassamme, lähes viidakon keskellä. Eli mekkala jäi kadulle ja nukuimme oikein hyvin. Tämä alue on siis majoittautumisen kannalta ihan jees. El Tukanin löydät esim. Google Mapsista ja voit verrata oman hotellisi sijaintia siihen. Jos on kulmilla, lienee ok. Diskokadut sijaitsevat lähellä Playan satamaa, josta Cozumelin lautat lähtevät.

  1. maarit Post author

   Ainakin yksi niistä, joista käsin kuuluja Maya-nähtävyyksiä voi kätsästi nähdä. Hyvä retkivalikoima ja muutenkin oiva kohde (turvallinen turistirysä 😁) aloittaa Meksikon matkailu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.