Napa & Sonoma: kippis ja kulaus!

IMG_4251

Siitä asti, kun näin huikean hienon Sideways-leffa ensi kertaa montamontamonta vuotta sitten, olen haaveillut pääseväni itsekin joskus kiertämään kalifornialaisia viinitiloja ja päihtymään samalla ihanasti. Haaveeni toteutui puolittain, kun osallistuin San Franciscon reissun yhteydessä Gray Linesin järjestämälle Napa & Sonoma Wine Country Tourille.

Puolittain siksi, että näin vain kolme viinitilaa enkä onnistunut päihtymään, vaikka parhaani tein. Ja olihan sekin ihan eri juttu, kun huristi paikalle turistibussilla eikä omalla autolla, jolloin matkaan olisi kenties mahtunut enemmän seikkailua. Tuolloin olisi myös voinut valita itse tilat, joilla viiniä ryysti, vaikka eipä niissäkään, jotka muiden Napa & Sonoma -viinimatkalaisten vanavedessä näimme, ollut varsinaisesti valittamista. Pieniä kyllä, mutta somia, ja meille tarjotut viinit olivat yhtä lukuun ottamatta erinomaisia.

IMG_4259

Maistelu alkoi jo aamutuimaan, koska matka San Franciscosta viinilaaksoihin on lyhyt, ja matkaan startattiin heti yhdeksältä. Tämä tuntui hassulta, mutta kyllähän viini alas meni, joskin harmitti, ettemme olleet ehtineet syödä kunnollista aamiaista. Viinin kera ei tarjottu mitään hiukopalaa, josta olimme rohjenneet uneksia koko kauniin ajomatkan Napaan ja Sonomaan. Toisaalta annokset olivat niin pikkuriikkisiä, että hyvä, kun huomasi mitään juoneensa.

IMG_4248

IMG_4249

IMG_4258

Kolme kohdetta

Ensimmäinen Napa & Sonoma -stoppi oli Clinen viinitilalla, toinen Ranch Nicholsonissa, näkemistämme paikoista suurimmassa ja kauneimmassa, ja kolmas Madonna Estatessa, josta tykkäsin eniten, ihan sen takia, että siellä oli paras kauppa. Myymälä oli pullollaan kaikenlaista viinirekvisiittaa, ja ostimme ilolla hilpeillä iskulauseilla, kuten ”wine flies, when you´re having fun”, kirjailtuja pyyheliinoja, essuja, lasin alusia ja jääkaappimagneetteja.

Kaveri osti ensimmäiseltä viinitilalta myös pullon reilut 20 taalaa maksavaa punkkua. Pettymys oli suuri, kun hän löysi samaisen putelin Alkosta, halvemmalla hinnalla. Se siitä jännittävästä Amerikan tuliaisesta!

IMG_4228

IMG_4232

IMG_4236

IMG_4260

IMG_4263

IMG_4264

IMG_4270Pieni ja piskuinen Madonna Estate ei tehnyt vaikutusta ulkoisesti, mutta viinimyymälä oli näkemistämme paras.

IMG_4269

IMG_4274Amerikassa viinakset + kaikki niihin viittaava pakataan ruskeisiin paperipusseihin. Näin kukaan ei tiedä, mihin olet sortunut. Ovelaa vai sanonko mitä…

Kunnon lasillinen vasta lounaalla

Lounasta nautimme Pacific Blue -ravintolassa, Yountvillen kylässä, nälkäkuoleman partaalla. Siemaisimme sisuksiimme myös isot lasit valkkaria, jotta janokin viimein tyydyttyisi. Napa & Sonoma, kippis ja kulaus!

Yountvillessä sinällään ei ollut sen kummempaa näkemistä: rivistö viehättäviä taloja, istutuksia ja viinitupia, jokunen turistikauppa ja kukkapuskilla koristettu kylän raitti. Jebajee, odotin kyllä vähän enemmän.

IMG_4266

IMG_4268

IMG_4240

Ihan kiva, muttei enempää

San Franciscoon palasimme kuten sieltä lähdimme, suu napsaen. Juomamme viinimäärä jäi niin kertakaikkisen vähäiseksi, että ostimme edullisen valkkupullon (viinitiloilla oli tarjolla vain tyyriimpiä juomia) Traders Joes –ruokakaupasta ja kittasimme sen hotellihuoneessa.

Olimme yhtä mieltä siitä, että Napa & Sonoma -viiniretki oli ihan kiva, muttei yhtään enempää. Seuraavalla kerralla (milloin se ikinä onkaan) lähtisimme matkaan Sidewaysin tapaan, omille teillemme, omalla kuljetuksella (limusiinillakin olisi päässyt!) ja omalla aikataulullamme.

IMG_4109

http://www.grayline.com/tours/san-francisco/deluxe-sonoma-napa-valley-wine-country-tour-5966_8/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.