Maistiaisia Meksikosta

IMG_1307

Täällä sitä ollaan, Playa del Carmenissa, Meksikossa. Ensivaikutelma pienestä kalastajakylästä vilkkaaksi turistikeitaaksi viimeisen 15 vuoden aikana muuttuneesta lomakaupungista on reilusti positiivisen puolella. Tekisi mieli sanoa, että täällä on kaikkea, mitä matkakohteelta voi toivoa, mutta – ainahan sitä voi toivoa enemmän, niin tälläkin kertaa täyden palvelun matkakohteessa.

Puolipilvistä ja pohjoistuulta

Aurinko on paistanut, MUTTA taivaalla on vilistänyt ISOJA pilvenlonkkia. Tuuli on ollut navakka, joten taivaan ollessa pilvessä iho on noussut kananlihalle. Eilen myös sataa tihuutti, tosin vain vartin verran, mutta kuitenkin.

”Täällä ei koskaan sada tähän aikaan vuodesta”, hämmästeli lounaspaikan emäntä, mutta tänä vuonna (joka on vasta parin viikon vanha), on satanut rutkasti. Alkukuusta puhalsi kylmä puhuri, suoraan Grönlannista, ja vettä pieksi kuulemma useampi päivä perätysten. Kannattaa varautua siihenkin, että illat ovat tammikuussa viileitä. Illastaessa tarvitaan villatakkia, sillä täällä syödään aina ulkona.

Summa summarum: ilman suhteen ei ole valittamista, sillä mittari nousee paahteessa lähelle +30 astetta, ja rusketusrajat on hankittu (mutta tuuli saisi tyyntyä). Thaimaan lämpö on kuitenkin ihan eri juttu kuin Karibian lämpö (ja tämän tiesin onneksi entuudestaan).

IMG_1212

Pehmeää puuterihiekkaa

Vitivalkoista korallihiekkaa ja turkoosinsinistä vettä – kuin suoraan postikortista. Kertakaikkisen ihanaa, joskaan ranta ei ole yhden ihmisen käytössä, vaan auringonpalvojia riittää ruuhkaksi asti.

Tapana on, että nahkaa käristetään hotellien rantaklubeilla = köydellä toisistaan erotetuissa karsinoissa ripirinnan naapurin kanssa. Jos liika likeisyys ahdistaa (kuten minua), pyyhkeensä voi lätkäistä rantahiekalle, mutta tällöin tarjolla ei ole varjoa eikä rantatuoleja.

IMG_1231

Hyvää ruokahalua

Ruoka täällä on järisyttävän hyvää! Ei mitään tex mexiä, vaan aitoa, maukasta (ja erittäin tulista!) meksikolaista, joskin tarjolla on myös muun muassa sushia, thaimaalaista, italialaista sekä argentiinalaista.

Jo tässä vaiheessa lomaa on selvää, että kotiin palataan pulskana.

IMG_1275

Sopii shoppaajille

Ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset suurista megamarketeista (kuten Walmart, jenkkien Jumbo) pieniin muoti- ja käsityöläisputiikkeihin. Hinnat ovat suomalaisittain edulliset ja näin tammikuussa on täälläkin alennusmyynnit (hiphip!). Tämä meinaa, että esimerkiksi Guessin kaupasta saa kolme tavaraa kahden hinnalla.

Kaupat ovat auki joka päivä klo 10-22. Huom! alkoholia myydään sunnuntaisin vain klo 17 saakka (lieneekö kyseessä jokin uskonnollinen asetus?).

IMG_1237

Kalaterapiaa

Myös hiuksensa, kyntensä ja jalkansa voi hoidattaa edullisesti. Minä aloitin itseni hemmottelun Fish Spassa 5. Avenidalla. Tämä meinaa, että työnsin kinttuni viideksitoista minuutiksi altaaseen, joka kihisi Garra rufa –lajisia kaloja ja annoin niiden nakertaa lihaani. Kutitti kivasti ja iho tuntui pehmeältä jälkikäteen.

IMG_1330

Actionia!

En ole koskaan missään päin maailmaa törmännyt yhtä runsaaseen aktiviteettivalikoimaan. Seikkailupuistoja, luontoelämyksiä, maya-raunioita, katamaraanipurjehduksia, linturetkiä ja delfiiniuintia – vain muutaman esimerkin mainitakseni.  Näistä ei ole vielä kokemusta, joten palaan aiheeseen myöhemmin.

IMG_1216

Illasta aamuun

Yöelämä on varsin vilkasta ja takaa sen, että Playa del Carmen on myös nuorten suosikkimesta. Baareja ja discoja on joka lähtöön, ja jos niiden melutasosta voi päätellä mitään (kokemusta myöskään tästä lajista ei toistaiseksi ole, enkä lupaa palata asiaan myöhemmin), kannat ovat takuuvarmasti katossa.

Bailausaika on pitkä: parhaat juottolat avataan iltakymmenissä ja suljetaan aamukahdeksalta. Viina on halpaa ja sitä kaadetaan ronskilla otteella.

IMG_1287

Mitä puuttuu?

Tässä tulee sitten se toive. Hiljaisuutta ja rauhaa Playa del Carmenista ei hevillä löydä, sillä paikalliset ovat äänekästä porukkaa ja tykkäävät huudattaa musiikkia niin kovaa kuin mahdollista. Tästä johtuen rantaklubit raikaavat teknojytkeestä ja ruokaravintoloissakin on monesti dj, joka huolehtii ruokamusiikista ja siitä, että se kuuluu riittävän kovana (= haitallinen melutaso ylittyy). Ja öisestä Disco Infernosta kerroinkin tuossa edellä.

IMG_1251

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.