Lontoo, osa 2: Shopping

IMG_2146

Lontoo on shoppailijan aarreaitta, mutta ostosten teko ei ollut meille ykkösjuttu, koska budjettimme oli kireä – mutta tokihan tarkoituksena oli kaupoissakin ravata. Tässä onnistuimme hyvin: kahlasimme läpi koko Oxford Streetin – maailman pisin ostoskatu muuten, näin ainakin väittävät paikalliset – sekä Portobello Roadin. Lisäksi kolusimme kenkäkaduksi nimetyn Neal Streetin ja katselimme kateellisena, kun raharikkaat tekivät ostoja Covent Gardenin luksusliikkeissä kuplivaa coolisti hörppien.

Niin, ja möyrimme Primarkin, Lontoon halpahalleista suurimman, kuumimman ja ehdottomasti edullisimman (Oxford Streetillä sekin, molemmissa päissä), perjantai-illan ryysiksessä hiki vuolaasti virraten rättirekiltä rekille juosten. Homman nimi oli kuten aina vastaavissa rymymestoissa: ota tai jätä.

IMG_2145

So last season

Otimme = kasasimme ostoskoreihimme aika paljon, mutta jätimme taaksemme vielä enemmän (ette uskokaan kuinka paljon ja kuinka ihanaa tavaraa) ja lopulta jätimme myös suurimman osan koriin kerätyistä rytkyistä ostamatta. Itse asiassa minä ostin vain sukkia (5 paria 2 punnalla) sekä bikers-rotsin (tekonahkaa tietysti) 23 punnalla. Kaveri kaappasi mukaansa muutaman paidan sekä uikkarit.

Kamala paikka, totesimme yhteen ääneen, mutta aika tyytyväisinä, koska ostamamme vaatteet näyttivät meistä halpamateriaaleistaan huolimatta kohtuukivoilta.

https://www.primark.com

IMG_2191

Seuraavana päivänä innostuimme Espritin liikkeessä, Oxford Streetin loppupäässä Marble Archilta katsoen. Kaikki kama, vanhaa sesonkia tosin, oli 70 prosentin alessa. Käteen tarttuivat 15 punnan farkut. Kaveri osti jälleen paitoja, huomattavasti laadukkaampia kuin Primarkin paidat, mutta lähes yhtä halvalla.

Viimeisimpiä villityksiä

Top Shopissa  – tuossa ihanassa keitaassa, jossa tein nuorempana ja villimpänä paljonkin löytöjä – oli suorastaan pakko vetää ylle viimeisimpiä muotivillityksiä, ihan vain nähdäksemme, kuinka suurenmoisia ne olivat.

www.topshop.com

IMG_2197 IMG_2199

Yhdessä tavaratalossa sovitimme taas hattuja, joissa olisi kelvannut mennä vaikka kuninkaallisiin häihin, ja toisessa asettelimme päähämme tekokukkaseppeleitä (tämän kesän suuri hitti). Valtavan hauskaa eikä maksanut mitään.

IMG_2204 IMG_2194

Kurkkasimme myös Cool Britanniaan, Lontoon ja koko saarivaltion suurimpaan turistikrääsätaivaaseen lähellä Piccadillya. Saldo: jääkaappimagneetti ja matkalaukkutarra.

www.coolbritannia.com

IMG_2148

Antiikkia, antiikkia

Neal Streetin kenkäkaupoissa tyydyimme vain katselemaan. Kengät olivat kalliita; kannattaa mieluummin suunnata kenkäostoksille Tallinnaan. Covent Gardenista taas olisi voinut ostaa käsityöläisten ja taiteilijoiden luomuksia – kuten maalauksia meidän kaikkien suosikkileffasta Dirty Dancing -, mutta ostamatta jäivät nekin. Eivät joko sytyttäneet tai olivat liian hintavia.

Vähän sama juttu sunnuntaiaamupäivällä Portobello Roadilla. Antiikkia, antiikkia ja kirpputoritavaraa sekä pikkumekkoja ja vitsikkäästi kuvioituja villatakkeja – joka puodissa täysin samanlaisia – sekä kaikenvärisiä ja –mallisia huiveja. Kaveri osti huivin (8 £) ja kellon (18 £) ja meikäläinen rannekorun (7 £).

IMG_2273

Teimme pieniä hankintoja niin ikään Bootsilta, josta Bootsin omaa kosmetiikkaa saa halvalla. Lisäksi Bootsissa on aina kaksi yhden hinnalla tai kolme kahden hinnalla –tarjouksia. Muuten hinnat ovat samat kuin Suomessa.

www.boots.com

Kaupan myös kruunuja

Jos rahaa olisi ollut enemmän, olisimme taatusti myös ostaneet enemmän (shoppailuhan on matkoilla suurta huvia), mutta toisaalta mitään ei jäänyt hampaankoloon. Ellei nyt se Ascot-hattu ja se upea orkideaseppele…

Niin, ja olisihan sitä voinut ostaa kruununkin. Towerin linnan turistikaupoissa oli kaupan hulppeita kruunujäljitelmiä, kaikkia kokoja, pehmeitä ja kovia, pieneen ja isoon pollaan.

IMG_2045

VINKKI: Liiku ostoskadulta toiselle Oyster Cardilla

Hanki metroasemalta Oyster Card. Saat sen lippuluukulta 5 £:n panttia vastaan ja voit ladata sille niin paljon arvoa kuin arvelet Lontoon-reissusi aikana tarvitsevasi. 10-20 punnalla matkustaa jo paljon. Oyster Card käy myös busseissa. Lähtiessäsi Lontoosta pois saat pantin takaisin.

IMG_2139

To be continued: seuraavassa postauksessa käydään Lontoon ravintoloissa.

PS. Käy tykkäämässä niceMatkaajasta Facebookissa; näin saat tiedon seuraavasta postauksesta heti sen ilmestyessä omalle Facebook-sivullesi.

www.facebook.com/maaritmaailma

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.