Koirapartion pelastettavana

img_8354

Nyt sekin on sitten tehty: hypätty järveen koirapartion pelastettavaksi Iseo-järvellä, Pohjois-Italiassa. Mahtava kokemus, josta olisin voinut nautisella pitempäänkin, kesän lämmittämässä kirkkaassa vedessä upeiden maisemien keskellä.

Homman nimi oli seuraava: kansainvälinen toimittajaryhmä pääsi seuraamaan vesipelastusnäytöstä Discovery Networks Internationalin isännöimänä ja osa meistä – ne, jotka halusivat = rohkeimmat (öhöm!) – pääsivät myös osallistumaan kyseiseen näytökseen. Tämä meinasi, että kiskoimme yllemme epäsopivat märkäpuvut ja pomppasimme veneeseen hengenpelastajien ja heidän koiriensa kanssa. Sitten huristelimme pitkin järveä, nostatimme keinotekoista myrskyä ja loiskahdimme lopulta aaltoihin.

“Apua”, huusi meikäläinen suomeksi ja heilutti käsiään. Näin on kuulemma merihädässä tapana. Ja tämähän toimi: vanttera labradorinnoutaja kiskoi Suomi-tytön maihin, minun mielestäni vähän liiankin nopeasti, sillä vedessä lilluminen kuumana päivänä oli ihanaa. “Enkö pääse uudestaan”, rukoilin ohjaajalta, ihkaoikealta baywatchilta, mutta hän ei ymmärtänyt, koska hän puhui vain italiaa. Kellahdin kuitenkin rantaveteen ja fiilistelin siinä meksikolaisen kollegan, entisen kilpauimarin, kanssa: “Maravilloso, magnifico”, suitsutimme, sillä me puhuimme molemmat espanjaa.

Ai, että miksikö meitä journalisteja tällä tavalla hemmoteltiin? No, ihan vain sen takia, että myöhemmin tänä vuonna tai viimeistään ensi vuoden alussa telkussa (TV5) alkaa pyöriä Dogs: The Untold Story -niminen dokkarisarja, jonka yhdessä jaksossa tutustutaan vesipelastustoimintaan. Siitä kertova klippi on kuvattu Iseo-järvellä, jossa vesipelastuskoiria Italiassa koulutetaan. Me pääsimme ottamaan tuntumaa touhuun, jotta osaisimme kirjoittaa siitä kuvaavammin – minä Suomessa ja kollegat Ukrainassa, Puolassa, Kolombiassa, Brasiliassa ja niin edelleen.

Nähtäväksi jää, millaista tarinaa tästä lehteen syntyy, mutta kokemus oli upea – ja ainakin jotain erilaista. Matkailu todellakin avartaa.

img_8338

Näissä maisemissa olisi ollut pelastettavana vaikka viikon.

img_8340

Koirat ja kalusto valmiina.

img_8344

Canine Baywatch Team.

20160910_114450

Vroooommm! Täältä tullaan.

20160910_114840

Pelastajat ja pelastettavat ready to go. Kohta syöksytään veteen.

20160910_115647

Showtime.

20160910_120102

Onnellisesti rannalla. (Huomaa meikäläisen kirkkaanpunainen märkäpuku! Tästä ei tyyli parane…)

img_8356

Raskaan työn raatajat. Koirapartion nuorimmainen, vasta ensi askeliaan vesipelastuskoirana ottava labbiksen pentu, on ihan tööt.

img_8360

“Siis onko TÄMÄ biitsi?” ihmetteli meksikolainen kollega. “Vähän eri tasoa kuin Copacabana.”

img_8365

Lopuksi lounaalle.

img_8361

Ja vielä viimeinen silmäys Iseo-järvelle. Olisi ollut kiva nauttia näistä näkymistä enemmänkin, tai päästä patikoimaan vuorille tai tutustumaan järven rannalla oleviin pittoreskeihin kyliin. Mutta minkäs teet? Aika on aina rajallista, etenkin työmatkalla, koirapartion kyydissä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.