Isla Holbox = todeksi tullut unelma

IMG_7353

Holboxin saari on juuri sitä, mistä jokainen auringonpalvoja unelmoi. Turkoosin sinistä vettä, valkoista hiekkaa ja alati muuttuva taivas, joka on upeimmillaan auringonlaskun aikana. Lisättäköön tähän vielä ystävälliset saarelaiset sekä järisyttävän hyvä ruoka, jota tulee syötyä liiankin kanssa. Ihana paikka! Yksi parhaista.

Tämä postaus piti tehdä jo joitakin päiviä sitten, mutta nettiyhteys saarella oli niin huono, ettei bloggaaminen, etenkään kuvien siirto, millään onnistunut. Niinpä olemme jo siirtyneet seuraavaan kohteeseen eli Cancuniin, joka tuntuu Holboxin jälkeen varsinaiselta Vegasilta.  Hyvästi rauha ja hiljaisuus; Cancunissa mennään möykän ja metelin siivittämänä. Tästä sitten jokunen sana myöhemmin.

Ensin tunnelmia Holboxilta, jossa elimme viikon ajan kuin pellossa. Se meinaa, että tukka sojotti suolatankerona, hiekkaa tursusi silmistä ja korvista ja iho rusotti pontevasti auringon jäljiltä. Olo oli rennonletkeä ja laiskanpulskea.

Päivän kuumimmat kysymykset kuuluivat: mennäänkö taas uimaan, voiko jo ottaa oluen, mihin mennään syömään ja pitääkö kohta kääntää kylkeä. Rossahdanko riippumattoon vai rantatuoliin? Ummistanko silmäni nyt vai vähän myöhemmin?

Silmissä sirittivät Meksikon mielettömät värit. Etenkin kirkkaansininen (taivas) ja turkoosi (meri). Mutta myös kaikki muut värit olivat mahtavasti edustettuina, sillä mikään ei ole tässä maassa tylsää tai väritöntä. Holboxilla talot hohtivat punaisina, keltaisina ja violetteina, ja niiden julkisivuja koristivat riemunkirjavat maalaukset.

Antaapa kuvakavalkadin puhua. Saatatte yhtyä siihen, että Holbox on näkemisen arvoinen…

IMG_7367Viva las flores! Katutaidetta Holboxin tapaan.

IMG_7364Viva la hamaca! Eläköön riippumatto, yksi maailman parhaista keksinnöistä.

IMG_7380Iltadrinksu. Uskokaa tai älkää, pelkkää mangomehua.

IMG_7133Saarelaisen paras menopeli. Holbox tunnetaan myös golfautoistaan. Tavallisella kaaralla saarella ei ole lupa ajella. Ainoastaan mantereelta tulevat kuorma-autot, jotka tuovat täydennystä kauppoihin, sallitaan.

IMG_7345Holbox on kaikenkirjavien lintujen pesimäaluetta. Saaren eläimistöstä luvassa oma luku myöhemmin.

IMG_7329Tyttö ja hattu. (Siis oikeesti vanha kanttura, mutta ei sitä hatun alta huomaa.)

IMG_7107

IMG_7170

IMG_7098

IMG_7137Relax. Don´t do it.

IMG_7056Ensimmäisen illan auringonlasku oli huikaisevan kaunis. Auringonlaskuistakin on luvassa myöhemmin enemmän.

http://www.holboxisland.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.