Hyvä asunto huippupaikalla

IMG_6370

Kerrankin onnistui majapaikan valinta niin hyvin kuin 360 eurolla on mahdollista! Sillä summalla kolmen hengen seurueemme yöpyi neljä yötä kivan kokoisessa kaksiossa Barcelonan sydämessä. Muchas gracias Inside Barcelona Apartments; me olimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Tärkein kriteeri Barcelonan majoitukselle oli se, että kyseessä olisi asunto, ei hotelli. Asunnon piti myös olla riittävän tilava kolmelle hengelle; mielellään kaksi makuuhuonetta, olohuone ja keittiö.

Olennaista oli sijainti: mikään muu kuin kaupungin ydin ei kelvannut meille. Tiesimme viettävämme puolet reissusta jäähallissa keskustan ulkopuolella, joten sen toisen puolen halusimme olla lähellä kaikkea, ravintoloita, kauppoja ja mielellään myös merta.

Inside Barcelona Apartments täytti kaikki toiveemme: hyvä asunto huippupaikalla El Bornin muodikkaassa kaupunginosassa, rauhallisella kadulla Mercat del Bornin eli vanhan kauppahallin takana. Kaikkialle, paitsi jäähallille, oli kävelymatka. Merenkin melkein haistoi astuessaan kadulle.

IMG_6379Lähin plaza heti kauppahallin takana näytti näin kivalta.

IMG_6479Ja kivalta näytti myös Mercat del Born sisältä. Vuoteen 1971 asti se oli Barcelonan suurin kauppahalli, mutta nykyisin rakennuksessa majailee keskiaikaa esittelevä kulttuurikeskus, joka esittelee arkeologisia muistomerkkejä 1300-1700-luvuilta.

IMG_6709Tässä näkymät toiselta partsilta, suoraan Mercat del Bornille.

IMG_6376Aamiasella Lilipepissä, hurmaavassa ja persoonallisessa kahvilassa, jossa ruuat tehtiin sitä mukaa, kun ne tilattiin. Hidasta, mutta hyvää.

Hyvin varustettu, kiva ja korkea

Kämppä itsessään oli kiva ja kivankokoinen. Sisko sai oman makkarin ja minä nukuin kaverin kanssa master bedroomissa. Keittiö oli paremmin varustettu kuin yksikään keittiö, jossa olen huseerannut kotimaassa (mihin ei tietysti vaadita paljoa ottaen huomioon, että en ole koskaan asunut asunnossa, jossa olisi astianpesukonetta enkä ole liioin ikinä omistanut mikroa).

Olkkari oli iso, ja tilan tuntua lisäsi huoneen korkeus. Parvekkeita oli puolin ja toisin asuntoa, joten Inside Barcelona olisi toiminut kesälläkin oikein hyvin.

IMG_6360

IMG_6359

IMG_6367

IMG_6703Tapas-ilta valmiina alkamaan luistelujen jälkeen. Lähin supermarketti oli ihan kulman takana. Se kannattaa kuitenkin huomioida, että viinin myynti loppuu Kataloniassa kello 23, joten vaikka kauppa on auki, sieltä ei saa enää sen jälkeen alkoholia.

Öinen välikohtaus

Ensimmäisenä yönä sattui kommellus.

Kello taisi lähestyä puolta neljää, kun havahduin siihen, että oven takaa kuului rapinaa. Luulin, että sisko oli menossa vessaan, ja aikani ihmettelin, miten kauan häneltä kestää avata vessan ovea. Sitten hätkähdin kunnolla hereille: rapina ei kuulunutkaan makuuhuoneen oven, vaan ulko-oven takaa. Eikä se ollut mitään rapinaa, vaan joku tunki voimalla avainta avaimenreikään.

Säntäsin tikkana pystyyn ja hain turvakseni leipäveitsen keittiöstä. SItten karjuin espanjaksi, että kuka v***u oven takana on. Kolmannen karjahduksen jälkeen vastaukseksi kuului englanniskielistä örinää. Selvisi, että oven takana oli yöjalasta palaava australialainen kännikala. Hän asui samassa talossa, mutta ylemmässä kerroksessa. Kännipäissään hän kuitenkin erehtyi kerroksesta, eikä meinannut ottaa millään uskoakseen, että hän oli väärän oven takana. “I ap-o-lo-gy”, sai hän viimein soperretuksi.

Aamulla nauratti, mutta yöllä ei yhtään.

IMG_6372Känniturismi on Barcelonassa valitettava tosiasia. Etenkin futiskisat tuovat kaupunkiin ördejä, jotka oksentavat kaduille, panevat paikat päreiksi ja häiriköivät kovaäänisesti kaduilla. Paikalliset ovat suivaantuneet tästä ja syystä.

IMG_6473

IMG_6702

Ystävällinen palvelu

Se olikin ainut miinus, joka asumiseemme sisältyi. Kun kerroin välikohtauksesta Inside Barcelonan konttorilla, minua palvellut neitonen pahoitteli asiaa vuolaasti ja jätti kaupunkiveron meiltä laskuttamatta. No, eihän se montaa euroa ollut, mutta kiva ele kuitenkin.

Tahdon kiittää Inside Barcelona -poppoota myös siitä, että heti, kun olin tehnyt varauksen booking.comin kautta, sain sähköpostia, jossa tarjottiin apua liikkumisen, ravintoloiden, kauppojen ja nähtävyyksien suhteen, jos sellaista satuimme kaipaamaan. Saamamme mahtavat vinkit ohjasivatkin pitkälti kulkuamme ravintolasta toiseen; ilman niitä olisimme syöneet taatusti huonommin.

IMG_6445Monvinic.

IMG_6634La Paradeta.

IMG_6717El Bitxo.

http://insidebarcelona.com/home

4 thoughts on “Hyvä asunto huippupaikalla

  1. Le

    Kiitos ihanasta postauksesta. Olemme mieheni kanssa suunniteltu matkaa Barcelonaan maaliskuussa. Mutta nyt häntä huolettaa paikan turvallisuus kun netti pullollaan tarinoita taskuvarkaista ja huijareista Barcelonassa. Toivottavasti saan hänet ympäri puhuttua.

    1. maarit Post author

      Me emme ainakaan kohdanneet yhtään voroa eikä meitä yritetty huijata missään, mutta tokihan suurkaupungissa on aina oltava silmä tarkkana ja vähän varuillaankin, eli käsilaukusta kannattaa pitää tiukasti kiinni eikä lompakkoa saa missään tapauksessa pitää takataskussa. Toivottavasti saat todellakin miehesi puhuttua ympäri, koska Barcelona on mahtava kaupunki, jossa on paljon ihanaa ja mielenkiintoista nähtävää, ja kevät on paras vuodenaika vierailla siellä. Hyvä ja kattava matkavakuutus mukaan matkaan ja menoksi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.