Koiranulkoilutuskeikka Meksikossa

20160326_112628

Ei uskoisi, että koiraa kotimaassa työkseen ulkoiluttava tahtoisi hihnan päähän lomallakin, mutta niin siinä kävi, että peräti kolme hurttaa kiskoi meikäläistä Holboxin saarella. Samalla tuli tehdyksi päivän hyvä työ paikallisessa eläinsuojeluyhdistyksessä. 

Tiesin etukäteen, että Holboxissa on vireä eläinsuojeluyhdistys El Refugio Holbox, jonka suojissa on niin hylättyjä kissoja ja koiria kuin loukkaantuneita pesukarhuja ja pelikaaneja. Kaveri lapsineen oli vieraillut suojassa alkuvuodesta, ja visiitti oli ollut koko perheelle antoisa elämys.

Sitä se oli meillekin. Kyyneleet tosin pyrkivät väkisin silmiin, koska vierailu oli myös surullinen. Valtaosa koirista oli ollut jonkun lemmikkejä, mutta koirien kasvaessa liian isoksi tai muuttuessa liian työläiksi, ne oli paiskattu pellolle oman onnensa varaan. Saisinpa tällaisen turjakkeen kerran kiinni, niin näyttäisin hänelle närhen munat tai jotain paljon pahempaa.

Onneksi maailmassa on myös hyviä ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa löytöeläimiä auttaakseen. Iso hatunnosto holboxilaisille eläinsuojelijoille, kuin myös eläinsuojeluväelle kaikkialla maailmassa!

IMG_7114

IMG_7115

IMG_0339

IMG_0336

Kuumin lenkki ikinä

El Refugio Holbox pyörii pitkälti vapaaehtoisten voimin – ja myös turistit ovat enemmän kuin tervetulleita osallistumaan eläintyöhön. Elikoita voi tulla pelkästään paijaamaan ja pitämään hyvänä, mutta apua tarvitaan etenkin koirien ulkoiluttamisessa.

Me lähdimme lenkille Tiki Boyn, Olivan ja Candyn kanssa. Kaikki olivat iloisia veijareita, joskin kolmikkoa askarrutti, miksi halusimme jolkottaa pitkin poikin kylänraittia ja rantaa päivän kuumimmalla hetkellä. Silloinhan tulisi pötköttää varjossa.

Lenkki olikin ehdottomasti hikisin, jonka olen koskaan koiran kanssa tehnyt, mutta onneksi pääsimme pulahtamaan sen aikana mereen. Tiki Boykin polskutti, mutta Oliva ja Candy tyytyivät vain kastamaan tassunsa.

IMG_7318

IMG_7320Ei hassumpi lenkkipolku, mutta turkasen kuuma.

IMG_7310

Uuteen kotiin

Eron hetki oli haikea. Niin mieluusti olisimme pakanneet koirakolmikon matkalaukkuun ja tuoneet mukanamme Suomeen. Toisaalta olimme vakuuttuneita, että hurtat saisivat Holboxissa uuden kodin. Valtaosa eläinsuojan asukeista adoptoidaan ja vieläpä suhteellisen nopsasti.

Viimeisenä aamuna teimme suojaan uuden iskun. Veimme sinne pyyhkeemme ja muut ylimääräiset romppeemme, eläinten makuusijojen pehmikkeiksi. Liikuttavinta oli, että kaveri – kahden villikissan omistaja – pesi koko läjän edellisenä iltana puhtaaksi suolasta ja hiekasta, jotta elukoilla olisi mukavampaa…

Räpistelimme taas silmiämme ja huikkasimme hyvästit. Mitäköhän Tiki Boylle, Olivalle ja Candylle ja muille kavereille kuuluu tänään, kaksi kuukautta myöhemmin?

https://refugioholbox.wordpress.com/

IMG_0324

IMG_0328

IMG_0325

IMG_7321

2 thoughts on “Koiranulkoilutuskeikka Meksikossa

  1. Hannele Seppänen

    Ihana tarina, onneksi eläimiä auttavia ihmisiä löytyy , ihmisiä joilla on ❤️ Paikallaan. Siellä niitä kodittomia eläimiä löytyy varmaan riittämiin. Lohduttavaa kuulla, että valtaosa löytää uuden kodin.
    -Hannele

    1. maarit Post author

      Joo, kyllä meitäkin kovasti lohdutti, kun kuultiin, että uusia koteja löytyy kovia kokeneille. Maailmassa on paljon pahaa, mutta paljon hyvääkin, ja oli mieltä lämmittävää nähdä, miten moni matkailija kävi eläinsuojassa auttamassa. Oma koirani Vertti kantaa ylpeänä sieltä tuotua huivia, jossa on eläinsuojan logo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.