Chicagon parhaat ravintolat

IMG_5236

Jatketaan Chicagosta, kun viimein vauhtiin päästiin, sillä kaupungin järisyttävän hyvät ruokapaikat ansaitsevat ehdottomasti oman lukunsa. Oikein ottaa aivoon, ettei neljässä päivässä ehtinyt syödä enempää, joskin viimeisen päivän brunssin jälkeen oli sellainen ähky, että meikäläinen piti melkein kantaa lentokentälle. Tässä Chicagon parhaat ravintolat ja bonuksena yksi menomestakin, olkaa hyvät.

IMG_5164

Chicagon parhaat ravintolat 1: Carbon, meksikolaista pikaruokaa

Ensimmäisenä iltana suunnistimme Trip Advisorin kehuihin luottaen hotellimme liepeillä olevaan meksikolaiseen pikaruokapaikkaan. Yhtään pitemmälle emme olisi jaksaneet rahjustaa; tämäkin ponnistus tuotti unettoman yön jälkeen tuskaa.

Pikkuriikkinen Carbon ei näyttänyt kaksiselta, mutta syömämme kana- ja kalaburritot olivat ehkä parhaita ikinä. En tiedä, johtuiko se taloin tequila-soossista vai mistä, mutta olimme ihan taivaassa. Kyytipojaksi hörpimme olutta. Muita alkoholijuomia – paitsi tietysti Margaritaa – Carbonessa ei tarjoiltu. Vaan eipä ollut väliksikään, kun ruoka oli niin herkkua.

IMG_5011

Jos koskaan eksyt 26. kadun kulmille (missä me asuimme), käy ihmeessä hiukopalalla Carbonessa. Voin vannoa, ettet pety. Varaudu siihen, että paikka on täpötäynnä, mutta jos et mahdu sisään ruokailemaan, voit ottaa mukaasi take awayta.

http://carbonmex.com/

Chicagon parhaat ravintolat 2: Bar Toma, palkittua pizzaa

Bar Toma tuli vastaan juuri sopivalla hetkellä eli lounasaikaan, kun pörräsimme Magnificent Milen loppupäässä Water Works & Pumping Stationin kulmilla. Vatsamme hinkui pizzaa, joten ei muuta kuin sisään vain.

Listaa lukiessa ymmärsimme olevamme palkitun huippukokin ravintolassa, ja kunhan eteemme kannettiin neljän juuston white pizza (ilman tomaattikastiketta, suurta huutoa maailmalla), olimme mekin valmiit ylistämään Toman maasta taivaisiin.  Sorry nyt vaan, että toistan itseäni, mutta: paras white pizza ikinä. Lounaan kruunasi se, että itse Toma saapasteli paikalle ja tuli juttelemaan kanssamme.

IMG_5060

Suosittelen Bar Tomaa lämpimästi. Toimisi taatusti myös illalla. Erityiskiitos erinomaisesta palvelusta. Ikävä kyllä, että älynnyt ottaa enempää kuvia…

http://www.bartomachicago.com/

Chicagon parhaat ravintolat 3: Enoteca Davanti, homojen suosikki

Olimme jo etukäteen päättäneet, että viettäisimme synttäreitäni pari päivää jälkijunassa italialaisissa merkeissä. Päädyimme Davantiin, koska Chicagon homot olivat listanneet sen parhaaksi kaikista kaupungin italialaisista ravintoloista. Homoihin olemme luottaneet maailmalla ennenkin, emmekä koskaan turhaan.

Tsekkasimme ravintolan etukäteen, ja kyllä, paikka näytti kivalta ja menu hyvältä. Varasimme pöydän saman tien, onneksi, sillä saapuessamme ravintolaan puoli yhdeksältä illalla, se oli ääriään myöten täynnä.

Aloitimme tonnikala-carpacciolla ja lohella. Fantastico! Jatkoimme pastalla. Superb! Sitten natustimme juustoja ja vielä viimeiseksi maapähkinäkakkua ja jätskiä. Kaikki aivan älyttömän hyvää. Jos nyt joku miinus pitää etsiä, niin annosten koko: varsin pieniä (paitsi kakku), mutta kun tilasi tarpeeksi, tuli massu täydeksi.

IMG_5190

IMG_5181Kaveri myhäilee syystäkin onnellisena: hyvä ruoka ja NIIN PALJON PAREMPI mieli (joskaan mielialassa ei ollut ennen dinneriäkään valittamista).

IMG_5186

IMG_5187

IMG_5185Tässä vaiheessa (ruuat syöty ja viinikin melkein juotu) naurattaa jo kaikki, etenkin takana oleva taulu.

http://davantienoteca.com/chicago/

Chicagon parhaat ravintolat 4: Redhead, ikivihreitä Amerikan-hittejä

Davantista jatkoimme matkaa Redhead-baariin, josta hop on, hop off – bussioppaamme Finnish oli meille vinkannut. Ovella oli pienoinen jono johtuen siitä, että Chicagossa kaikilta baariin menijöiltä (ikään katsomatta) tarkistetaan paperit. Sama käytäntö on alkoholiostoksilla. Vaikka olisit satavuotias (tyyliin minä), sinulta tsekataan paperit ostaessa viinipulloa. Ja jos satut olemaan ulkomaan elävä, mikään muu dokumentti kuin passi ei kelpaa syynääjille.

Kun ikämme oli todettu baarihurvitteluun riittäväksi, ahtauduimme baariin muiden menijöiden perässä. Paikka oli niin täynnä, että hyvä kun sekaan mahtui. Löysimme kuitenkin pöydän kulman, jossa notkua ja saimme ryysiksestä huolimatta tilatuksi lasilliset. Sitten kuuntelimmekin laulavaa pianistia, joka esitti amerikkalaisia ikivihreitä. Ja hyvin esittikin, mutta en ole Bruce Springsteen – tai Billy Joel –fani, joten musisointi jätti minut vähän kylmäksi. Paikalliset sen sijaan olivat hurmoksessa ja artistille sateli tippiä.

IMG_5192

IMG_5194

IMG_5207Okei, myönnetään, kyllä mulla jalka ihan snadisti jyskytti…

http://theredheadpianobar.com/

Chicagon parhaat ravintolat 5: Signature Room, taivaallinen brunssi kaupungin kattojen yllä

Lauantaiaamupäivänä nousimme jälleen John Hancock Centerin huipulle, tällä kertaa 95. kerroksessa olevaan ravintolaan, Signature Roomiin. Olimme bonganneet paikan jo edellisenä päivänä, kun piipahdimme samannimisessä baarissa kerrosta ylempänä.

Mietimme pitkään, oliko meillä rahaa 45 taalaa maksavaan brunssiin, viimeisiä kun vietiin rahankin suhteen reissun viimeisenä päivänä. Päädyimme siihen, että vaikkei olisikaan, menisimme silti. Pöydän varasimme etukäteen netin kautta.

Ja nyt tullaan siihen tilanteeseen, että minulta ei riitä sanoja. Jo itse paikka, Chicagon kattojen yllä taivaan rajassa, oli sellainen elämys, että oksat pois. Siihen päälle ruoka, joka oli ehkä parasta (pahoittelen tätä tautofoniaa) koko matkalla: lohta, ostereita (no, niistä en kyllä tykkää), jättirapuja, hummeria, juustoja, ilmakuivattua kinkkua ja hedelmiä! Lämmin ruoka tilattiin listalta. Me valitsimme eggs benedictit, ja taas kerran minun pakko toistaa itseäni ja todeta, että ne olivat parhaat uppomunat ikinä.

Entäs sitten jälkiruuat! Juustokakkua, porkkanakakkua, brownieita, whoopieita, creme brouleta ja jäätelöä…

Arvaatte varmaan, että olimme kaiken tämän syötyämme räjähtämispisteessä. Mutta viis siitä; mikä loistelias tapa päättää loistelias loma! Ja se on jo nyt varmaa, että meinaan syödä tämän brunssin toistenkin…

IMG_5166

IMG_5244

IMG_5237

IMG_5223

IMG_5224

IMG_5227

IMG_5234

IMG_5242

IMG_5250

http://www.signatureroom.com/

2 thoughts on “Chicagon parhaat ravintolat

  1. Sanna Wallenius

    Vau, mitkä näköalat! Ja ruokakin kuulosti niin herkulta, että kuolaan täällä juuri näppiksen päälle. Mä en ole vieläkään ennättänyt Chicagossa käymään muuta kuin välilaskulla parin vuoden takaisella jenkkireissulla. Tänne pitää mennä!

    1. maarit Post author

      Joo, suosittelen ehdottomasti, sekä Chicagoa itseänsä että sen lukuisia ravintoloita ja etenkin Signature Roomia. Eikös ole vaan ihana asia, että vaikka kuinka matkustaisi, kohteet ei lopu koskaan kesken. Aina löytyy uusia Tänne pitää mennä -paikkoja – ja joihinkin niistä sitten päätyykin lopulta…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.