Tältä näytti Barcelonan joulu

20151211_125018Joulu tuli ja joulu meni, mutta todellinen jouluihminen – jollaisena meikäläinenkin tunnetaan – palaa joulutunnelmiin aina tilaisuuden tullen. Joten tässä teille vilaus siitä, miltä joulun alus näytti Barcelonassa: luvassa bling blingiä ja kakkapökäleitä.

Ihan ensimmäiseksi täytyy todeta, että voisin viettää barcelonalaista joulua useamminkin, pelkästään ilman takia. Taivas hehkui kirkkaan sinisenä ja mittari kipusi parhaimmillaan +22-asteeseen. Ihan kuin kesällä, paitsi, että oltiin joulukuun puolivälissä!

Ja onhan Barcelona muutenkin ihana kaupunki, kaunis ja kiinnostava. En oikeastaan ollut tajunnut tätä aiemmin johtuen luultavasti siitä, etten tunne intohimoa Gaudia tai muita espanjalaisia supersankareita kohtaan, eivätkä muutkaan Barcelonan nähtävyydet ja merkkipylväät ole saaneet minua syttymään.

Mutta nyt sytyin ja suorastaan liekehdin. Lieneekö kyse siitä, että olin kaupungissa taitoluistelun takia, vai, että asuin huippukivassa kämpässä huippupaikalla kaupungin sydämessä, vai että söin reissun aikana kuin kuningas? Vai oliko kyse siitä, että tein runsaasti hyviä ostoja, vai pelkästään siitä, että ilma oli niin upea? Joka tapauksessa tunsin hurmaannusta, joka en ole ennen tuntenut.

Katujen joulukoristuksetkin olivat minusta hurjan hienoja, ehkä tyylikkäimpia missään näkemistäni. Eli kyllä, kyllä, Barcelonan joulu kolahti ja minun puolestani joulu voisi olla siellä vaikka ikuinen…

Tässä Barcelonan joulu kuvina (mukana myös ne lupaamani pökäleet):

IMG_6396Näyttävät kolmiulotteisilta, mutta eivät ole.

IMG_6389Oi kuusipuu!

IMG_6390Joulupolulla riitti populaa, kuten yksi suomalainen taitoluisteluturisti.

IMG_6395

IMG_6392Ja soma polku se olikin, paitsi… Kiinnittäkää katseenne oikeaan alakulmaan: mitä kuvan poika tekee?

IMG_6393Aivan oikein: poika vääntää pökälettä! Mutta miksi? Ja miten tämä liittyy jouluun? Mistä tässä tarinassa on kysymys?  Paskantavia poikapystejä myytiin kaupoissakin. Ja viittaako tuo nuoli siihen, että tehkää muutkin sama perässä, mutta vähän loitommalla?

IMG_6413Joulukuusiakin oli tarjolla. Ja kaikkea mahdollista joulukrääsää.

IMG_6423Eikä joulua ilman kinkkua.La Boqueria eli Barcelonan kuulu kauppahalli suorastaan pullisteli possun peffoista.

20151211_143447Eikä joulua ilman konvehteja.

IMG_6425Eikä cavaa.

IMG_6658Tai lumiukkoa. Tämä taideteos oli kyhätty taitoluistelun GP-finaaliareenana toimineen kongressikeskuksen jääkaukalosta irronneesta sohjosta, jota oli lapattu lasten iloksi kadun varteen.

IMG_6377Aika jouluisia nämäkin.

IMG_6702Muchas gracias, Barcelona! Tullaan taatusti takaisin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.